Ga naar hoofdinhoud

Eurlings grijpt in bij CBR

Demissionair minister Camiel Eurlings (Verkeer) gaat ingrijpen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), waar de leiding naar zijn mening buitensporige salarissen opstrijkt. “Ik begrijp de verontwaardiging hierover volkomen”, zei hij woensdag in een debat met de Tweede Kamer. “De vergoedingen zijn zeer extreem.”

Camiel EurlingsDe CDA-bewindsman gaat een nieuwe voorzitter zoeken van de raad van toezicht van het CBR. “Dat is een belangrijk moment voor de doorstart van deze organisatie. Het zal het begin inluiden van meer personele veranderingen binnen de raad van toezicht en de directie”, voorspelde hij.

RTL Nieuws maakte deze week salarisgegevens en declaraties van de CBR-directie openbaar. Hieruit bleek dat de ‘directeur productie’ in 2008 231.361 euro opstreek en een jaar later 271.390 euro, een loonsverhoging van ruim 17 procent. De algemeen directeur zit er sinds 2007 als externe en wordt in 2008 nog ingehuurd voor 438.930 en in 2009 voor 448,330 euro.

Eurlings zegde woensdag toe dat het salaris van nieuwe leden van de directie binnen de Balkenende-norm zal vallen. “Ik acht het tijd voor nieuwe mensen. Als we die organisatie willen verbeteren dan moet er nu nieuw elan komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer