Ga naar hoofdinhoud

Rechtszaak om onderhoud Deense karren

Ondernemer Kees van Vliet heeft een kort geding aangespannen tegen Container Centralen (CC). Inzet zijn de hoge kosten die hij moet betalen voor de reparatie van rolcontainers die niet van CC zijn.
deenseOp bloemenveilingen mogen alleen karren van dit Deense bedrijf gebruikt worden.  Daarbij is ook bedongen door CC dat de Deense karren alleen maar mogen worden gebruikt als ze een geldig reparatie- en onderhoudscontract hebben. Dit onderhoud moet gebeuren in een door Container Centralen goedgekeurde werkplaats. In de praktijk blijkt dat van de 5 miljoen Deense plantenkarren er 1,5 miljoen illegaal zijn. Daarvoor bestaat geen geen onderhoudscontract, maar toch worden ze wel door Container Centralen gerepareerd. Dat vecht Van Vliet dus aan bij de rechtbank middels een kort geding. Volgens hem worden de extra kosten die het onderhoud vraagt op de huurders van de legale rolcontainers verhaald.
Van Vliet is directeur en eigenaar van K.G. van Vliet Handelsmaatschappij dat zich bezig houdt met in- verkoop en verhuur van rolcontainers voor het transport van bloemen en planten.
Bron: Logistiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer