Ga naar hoofdinhoud

Ruimere venstertijden voor elektrische bedrijfsauto’s in Rotterdam

Elektrische trucks en bestelauto’s kunnen in Rotterdam  een ontheffing krijgen om buiten de vastgestelde laad- en lostijden voetgangersgebieden te betreden. Het gaat om de categorieën N1, N2 of N3. Deze ontheffing is onderdeel van een pilot van de gemeente Rotterdam om emissievrij goederenvervoer te stimuleren.

Dat meldt Evofenedex. “Wij vinden deze stap van de gemeente Rotterdam een goede ontwikkeling. We pleiten al lange tijd voor een uniform en realistisch stappenplan om vanaf 2025 zero emissie de binnenstad te kunnen bevoorraden. Daarin is het hanteren van flexibele venstertijden een belangrijk onderdeel. Het is echter van belang om voor ondernemers om duidelijkheid te creëren op de lange termijn”, aldus de branche-organisatie voor verladers en eigen vervoerders.

De pilot loopt tot 1 april 2019 en heeft betrekking op de avonduren. In bepaalde voetgangersgebieden in het centrum mogen emissievrije bedrijfswagens lossen bij klanten tussen 18.00 en 20.00 uur. Bedrijven kunnen bij de gemeente een ontheffing aanvragen. Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar de website van de Gemeente Rotterdam.

Rotterdam neemt met deze maatregel een stap in de goede richting van zero emissie stadslogistiek. In de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek is afgesproken om te streven naar zoveel mogelijk emissievrij vervoer in de binnenstad. Ook wij hebben deze verklaring ondertekend. Onlangs tekenden ook 19 gemeenten in de provincie Zuid-Holland de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer