Ga naar hoofdinhoud

Speksnijder stapt over op CarCube

Logistiek dienstverlener D. Speksnijder Transport uit Hazerswoude implementeert de CarCube boordcomputer van Trimble Transport & Logistics (het voormalige Punch Telematix) op het hele wagenpark van 64 trucks.
D. speksnijderHiermee vervangt de specialist in geconditioneerde logistiek de al aanwezige fleetmanagement oplossing. “Een bewuste keuze”, licht directeur Adriaan Speksnijder toe. “De CarCube biedt ons meer functionaliteit en flexibiliteit, terwijl ook de service van Trimble Transport & Logistics op een hoog niveau staat: de CarCube wordt continu doorontwikkeld en als gebruiker lift je automatisch mee met alle innovaties.”

Na een pilot van twee maanden besloot D. Speksnijder tot de aanschaf van de CarCube boordcomputer. Doorslaggevend was onder meer de beschikbaarheid van de Rijstijlassistent voor de chauffeur in combinatie met de FMS-rapportage op de thuisbasis.

CarCube rijstijlassistent

De Rijstijlassistent op de CarCube geeft de chauffeur inzicht in zijn rijprestaties, realtime tijdens het rijden. Op één overzichtelijk scherm laat de Rijstijlassistent zien hoe de chauffeur scoort qua verbruik, (te hard) optrekken, (te hard) remmen, toerental en stationair draaien. Naast de grafische weergave waarschuwt de Rijstijlassistent de chauffeur in gesproken tekst als zijn rijgedrag leidt tot een daling van de score.

De gegevens over verbruik en rijstijl worden via de FMS/CANbus-interface op de CarCube doorgegeven aan de FleetWorks backofficesoftware van Trimble Transport & Logistics. Deze verwerkt ze tot een heldere, gedetailleerde FMS-rapportage.

“Dankzij deze praktische combinatie van live ondersteuning voor de chauffeur en monitoring op kantoor kunnen we zuiniger rijden intensief gaan oppakken”, zegt Speksnijder.

Bij D. Speksnijder Transport realiseert Trimble Transport & Logistics een draadloze interface met de Euroscan temperatuurrecorder van Gullimex. De door Euroscan gemeten temperaturen worden via een zender op de temperatuurrecorder draadloos doorgegeven aan een ontvanger op de boordcomputer. De CarCube verstuurt de temperatuurgegevens vervolgens naar de backofficesoftware zodat D. Speksnijder er direct over kan beschikken. “Dit stelt ons in staat de temperatuur op het moment van laden en lossen meteen aan onze klanten te melden”, vertelt Speksnijder.

D. Speksnijder Transport verzorgt voor meer dan 50 gerenommeerde opdrachtgevers, waaronder grootwinkelbedrijven, importeurs en producenten, geconditioneerde logistiek. Hieronder vallen distributie, opslag en transport, zowel in gekoeld als diepvries, zowel nationaal als internationaal. Ook is D. Speksnijder Transport actief met sierteeltlogistiek, emballagebeheer en custom-made logistieke oplossingen voor specifieke opdrachtgevers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer