Composiet elektrische bedrijfsauto voor binnenstad • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Composiet elektrische bedrijfsauto voor binnenstad

Het bedrijf Composite Mobility presenteerde onlangs haar nieuwe CM Mission 150E, een uit compositie opgebouwd voertuig voorzien van elektrische aandrijving. Op de beurs Busworld was een uitvoering voor personenvervoer te zien, maar er is ook een goederenvervoerversie te zien voor emissievrije distributie in de binnenstad.

cm mission
De CM Mission 150E lijkt wel wat op de Fiat Ducato en dat klopt, want daar is hij losjes op gebaseerd. De auto heeft echter geen chassis maar een composiet sandwich monocoque, ontwikkeld door Plastisol. Dat bedrijf bouwt al veertig jaar composiet carrosserieën bouwt voor brandbestrijdings- en overige hulpverleningsvoertuigen. De composietconstructie van de CM Mission 150E is volgens Composite Mobility sterker dan metaal, maar ook lichtgewicht, corrosievrij en heeft een levensduur van meer dan 40 jaar. Op de composiet body zit tien jaar garantie.

Op het gebied van binnenstedelijk goederenvervoer is de CM Mission vooruitstrevend, zegt Composite Mobility. Omdat het voertuig licht van gewicht en compact is, kan het gemakkelijk manoeuvreren door kleine en smalle straatjes. Het voertuig is daarnaast stil en zorgt dus niet voor onnodige overlast tijdens bevoorradingstijden in de vroege ochtend en in de avonden. Omdat het voertuig geen chassis en dus een lage vloer heeft, is het voertuig daarnaast ook nog eens gemakkelijk te laden en te lossen.

De elektrische aandrijving van de CM Mission 150E wordt verzorgd door Emoss. De elektromotor heeft een vermogen van 158 KW/h en zorgt voor een actieradius van 160 km bij een halfvolle laadruimte. In drie uur tijd zijn de accu’s weer tot 100 procent op te laden.

Eén reactie op “Composiet elektrische bedrijfsauto voor binnenstad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer