Emissievrij goederenvervoer R’dam in 2020 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Emissievrij goederenvervoer R’dam in 2020

Rotterdam wil in 2020 een ‘zero emission stadslogistiek’ hebben. Regionale transportbedrijven, TNO en de gemeente Rotterdam slaan daartoe de handen ineen. Op Ecomobiel  is door wethouder Pex Langenberg, TNO-directeur Leefomgeving Leo Kusters en de directeuren van de nu reeds aangesloten transportbedrijven hiertoe een convenant ondertekend.

Peter Appel test elektrische Renault MaxityMet TNO als kennispartner en katalysator van de samenwerking zijn gemeente Rotterdam en een aantal regionale transportbedrijven om de tafel gaan zitten om een gedeelde ambitie neer te zetten. Inclusief contouren van een programma om die ambitie waar te maken. Dit resulteerde in de zogenaamde Green Deal 010 Zero Emission Stadslogistiek. De ambitie is om in de binnenstad van Rotterdam het goederenvervoer in 2020 emissievrij te laten zijn. Dit betekent dat in 2020 het goederenvervoer grotendeels elektrisch zal zijn en beter verspreid over de dag zal plaats vinden. De Rotterdamse binnenstad is dan een stuk schoner, stiller en veiliger.

De volgende partijen geven met de ondertekening van de Green Deal Zero Emission het startschot aan een gezamenlijk traject van gemeente en bedrijfsleven om tot een schoner, stiller en veiliger Rotterdam te komen: DeliXL, Van der Heijden Distributie, Getru Bedrijven, Klok Containers, Post Kogeko en Roadrunner Koeriers, alsmede TNO en Gemeente Rotterdam.

Eén reactie op “Emissievrij goederenvervoer R’dam in 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer