Gemeenten schrappen verruiming venstertijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gemeenten schrappen verruiming venstertijden

Foto: TLN

Tal van gemeenten gaan binnenkort de tijdelijke maatregel voor de verruiming van venstertijden in de binnensteden opschorten. In onder andere Den Haag, Rotterdam, Delft, Groningen, Utrecht en Amsterdam is op ambtelijk niveau aangegeven dat hiervoor plannen worden gemaakt omdat de drukte in de steden toeneemt. Wel is of wordt overwogen nog een avondvenster open te stellen.

Transport en Logistiek Nederland en Evofenedex raden bedrijven aan de informatie over de venstertijden van gemeenten goed in de gaten te houden.

Met name supermarkten, drogisterijen en apotheken drongen bij het invoeren van de coronamaatregelen sterk aan op een verruiming van de venstertijden nadat consumenten aan het hamsteren sloegen. Hoewel in de distributiecentra genoeg voorraad was, bleek het een enorme logistieke uitdaging de producten naar de winkels te krijgen. Het verruimen of opschorten van venstertijden hielp daarbij, omdat transport dan efficiënter kan worden gepland en ingezet.

Het wordt met de dag drukker in binnensteden en ook is het hamsteren voorbij, waardoor verruiming van venstertijden volgens gemeenten niet meer noodzakelijk is. TLN begrijpt deze keuze en benadrukt tegelijkertijd in gesprekken met gemeenten dat extra ruimte voor horeca niet mag leiden tot een hindering van bevoorradend vrachtverkeer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer