Pilot met privileges elektrische voertuigen A’dam Centrum • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Pilot met privileges elektrische voertuigen A’dam Centrum

De gemeente Amsterdam geeft op 1 maart 2015  voor dertig elektrische bestel- en vrachtwagens RVV-ontheffingen af die één jaar geldig zijn. Hiermee kunnen deze voertuigen bijvoorbeeld vanaf de stoep laden en lossen, leveren buiten de venstertijden en bepaalde voetgangersgebieden inrijden.

Heineken_Ginaf_elelektrisch (1)Met deze pilot wil de gemeente Amsterdam onderzoeken of het ondernemers over de streep trekt om elektrisch te rijden of leveren, wat de (economische) voordelen voor vervoerders zijn, maar ook het effect op de verkeersveiligheid en openbare ruimte. Voor het aanvragen van de ontheffing hoeven gedurende de pilot geen leges betaald te worden.

Alleen ondernemers kunnen deelnemen. Voor de voertuigcategorieën N2 en N3 (bestelvoertuigen zwaarder dan 3,5 ton en vrachtvoertuigen) zijn in totaal vijftien RVV-ontheffingen beschikbaar. Per bedrijf worden maximaal drie ontheffingen afgegeven. Voor de voertuigcategorie N1 (bestelvoertuigen tot 3,5 ton) zijn in totaal vijftien RVV-ontheffingen beschikbaar. Per bedrijf wordt maximaal één ontheffing afgegeven.

Aanmelden voor de pilot kan tot 16 januari 2015 via het aanmeldformulier.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer