Ga naar hoofdinhoud

Proeftuin Elektrisch Bezorgen succesvol afgerond

Na een evaluatie met de betrokken deelnemers is ‘Proeftuin Elektrisch Bezorgen’ succesvol afgerond. De eerste acht elektrisch aangedreven vrachtauto’s bewijzen inmiddels al bijna een jaar lang dagelijks volledig inzetbaar te zijn. Ze rijden in de (stads)distributie, verhuizings-, kledinginzamelings- dranken- en versbranche.

Proeftuin Elektrisch Bezorgen is een initiatief van acht transporteurs. Die besloten in 2012 om gezamenlijk aan te tonen dat een elektrische vrachtwagen een volwaardig alternatief is voor stedelijke distributie. Met de ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, (RVO en voorheen AgentschapNL) kochten zij acht Hytrucks die in samenwerking met Emoss op de weg zijn gezet.

De volledig elektrisch aangedreven Hytrucks hebben afhankelijk van het gekozen accupakket een actieradius van 150 tot ruim 200km en maximaal 10 ton netto laadvermogen. De transporteurs hebben hun eerste ervaringen met zero-emissie distributie zonder uitzondering als zeer positief ervaren. Zowel qua laadvermogen als actieradius passen de voertuigen goed in het bestaande distributiewerk.

LEES HIER EEN RIJ-IMPRESSIE VAN DE HYTRUCK OP TTM.NL

Wat de ondernemers waarderen, is dat de zero-emissie aandrijflijn van de Hytruck niet alleen een belangrijke bijdrage levert aan het verder terugdringen van de schadelijke uitstoot in stedelijke gebieden. De elektrische Hytruck past ook in het vervoers- en milieubeleid van veel grote steden en marktgerichte partijen. Dat levert de ondernemers naast extra focus op hun bedrijf ook extra werk op.

Ondanks dat deze nog jonge ontwikkeling af en toe wat extra aandacht en begrip vraagt, zijn de chauffeurs zeer te spreken over de stilte en het rijcomfort van de voertuigen. De transporteurs zijn er van overtuigd dat ze met hun aankoop, de juiste weg zijn ingeslagen om ook voor de komende jaren hun bedrijven futureproof te houden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer