Ga naar hoofdinhoud

Ruimere venstertijden Amsterdam voor bevoorrading horeca

Nu de terrassen vanaf 28 april open gaan verwacht Amsterdam een toename van vrachtverkeer om de horeca te bevoorraden. Om de verkeersdrukte zo veel mogelijk te spreiden krijgt de horeca tijdelijk op de drukste plekken in Centrum en Zuid extra tijd voor het aanvullen van de voorraad.

In overleg met verschillende leveranciers en horecaorganisaties verruimt Amsterdam tijdelijk de venstertijden (beperkt tijdslot die leveranciers krijgen voor laden/lossen) op locaties waar veel terrassen zijn. Om te bepalen hoeveel ruimer deze tijd kan zijn, bekijkt de gemeente per locatie naar de verschillende verkeersstromen (voetgangers, fietsers, motorvoertuigen) en de bewoners in de omgeving.

Van 22 april tot en met 27 april kunnen leveranciers in het centrum op het Rembrandtplein, Leidseplein, Amstelstraat, het Rokin, Nes en de Reguliersdwarsstraat bevoorraden tussen 07.00 tot 13.00 uur.  In stadsdeel Zuid kan dit op de Ferdinand Bolstraat ter hoogte van het Marie Heinekenplein tussen 09.00 tot 14.00 uur. Dit betekent op alle plekken een tijdelijke verruiming van 1 tot 2 uur lang.

Vanaf 28 april gelden weer de reguliere venstertijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer