TLN: "Hulp aan zelfstandige chauffeurs belangrijk" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN: “Hulp aan zelfstandige chauffeurs belangrijk”

Hulp aan zelfstandige chauffeurs is een van de belangrijkste maatregelen die de transportsector en het bedrijfsleven proberen af te dwingen bij de overheid. Dat zegt een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland.

Chauffeur weer achter het stuurEen reportage van televisieprogramma Netwerk liet donderdagavond zien dat de nood zeker onder de ZZP’ers bijzonder hoog is. De charters zijn de afgelopen maand in hoge mate aan de kant gezet bij transportbedrijven. Er zijn zelfs al chauffeurs die de eigen auto geparkeerd hebben en in dienst zijn getreden bij transportbedrijven.

Transport en Logistiek Nederland heeft samen met partners uit het bedrijfsleven in december een noodplan opgesteld om de transportbranche zo veel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van de economische crisis. De precieze punten daaruit zijn niet bekend gemaakt, maar het beschermen van de zelfstandige chauffeur is er een prominent punt van. “De ZZP’er zijn nu als eerste het slachtoffer, maar straks, als het weer aantrekt, dan zijn deze mensen ook weer heel hard nodig. We moeten maatregelen nemen om te zorgen dat deze chauffeurs niet voor de branche verloren gaan”, aldus woordvoerder Robert Portier van TLN.

Van het noodplan is na de lancering in december nog maar weinig vernomen, maar dat betekent volgens TLN niet dat er niets gebeurt. “Er wordt in de wandelgangen, op lobbyniveau, zeker aan gewerkt. Dat gedeelte heeft VNO-NCW op zich genomen en ik ben er zeker van dat zij het goed uitvoert.”

Bekijk hier de uitzending van Netwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer