VIDEO - Heineken laadt trucks op met de zon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Heineken laadt trucks op met de zon

Heineken start per direct met het gebruik van zonne-energie voor haar distributiecentra. De 12.000 zonnepanelen, die op acht locaties in het land zijn geïnstalleerd, hebben een vermogen van 3 megawatt (MWp). Heineken gebruikt de energie van de zon onder meer om haar elektrische trucks op te laden.

Zonnepanelen HEINEKEN Groothandel 4De zonnepanelen liggen op de distributiecentra van Heineken Groothandel in Amsterdam, Houten, Oss, Drachten, Etten-Leur, Rotterdam, Heerlen en Deventer. De plaatsing van de zonnepanelen past helemaal binnen de ambitie van Heineken om in 2020 voor de horecadistributie in de grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport. De door de zonnepanelen opgewekte stroom zal namelijk onder meer worden gebruikt voor het opladen van de accu’s van de 10 elektrische vrachtwagens die in 2016 voor de vestigingen Amsterdam en Rotterdam gaan rijden.

“We zijn al geruime tijd bezig met het vergroenen van Heineken, dus toen vorig jaar de mogelijkheid zich aandiende om dit zonne-energie project op onze distributiecentra te realiseren, hebben we die kans direct aangegrepen”, aldus  Jeroen Corver, directeur Heineken Groothandel. “Met de aanleg van deze zonne-energie systemen zetten we weer een enorme stap vooruit in onze ambitie naar een klimaat-neutrale Groothandel. Met de opgewekte energie kunnen we elektrische vrachtwagens en heftrucks laten rijden en grotendeels voorzien in de stroom die we nodig hebben. Hiermee worden onze distributiecentra voor 75 procent klimaatneutraal. Een hele mooie stap op weg naar een 100 procent groen Heineken Nederland.”

Aanleg van de zonnepanelen is mede gerealiseerd door Heienekens projectpartners SolarAccess en Triodos Renewables Europe Fund. SolarAccess werkte al eerder met Heineken samen voor de aanleg van 3.680 zonnepanelen op het dak van de brouwerij in Den Bosch en voor projecten in België, het Verenigd Koninkrijk en Italië. “We zijn enorm trots dat wij ook dit project voor Heineken hebben gerealiseerd; met acht locaties het grootste in onze samenwerking tot nu toe,” zegt Dany de Zeeuw, sales director van SolarAccess. “Als duurzame energieleverancier kunnen wij een mooie bijdrage leveren aan het ‘Brewing a Better World’ duurzaamheidprogramma van Heineken. Deze acht zonne-energie projecten zijn hier een geweldig voorbeeld van.”

De aanleg van de zonne-energie systemen is een volgende stap in het realiseren van Heineken’s streven naar een klimaat-neutrale organisatie. Naast zonne-energie, maakt Heineken Nederland gebruik van verschillende andere duurzame energiebronnen, zoals biogas uit de waterzuiveringsinstallaties in Zoeterwoude en Den Bosch, waterkracht in Wijlre en windenergie in Den Bosch. Ook worden medio 2016 vier windturbines in Zoeterwoude in gebruik genomen. Deze windturbines met een gezamenlijke capaciteit van 12 megawatt gaan voor ruim 40 procent in de energievoorziening van de brouwerij voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer