Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfswagenverkoop Nederland loopt (nog) sterk achter

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie is vorig jaar met 8 procent gestegen. De vraag naar bestelauto’s en vrachtwagens steeg, het aantal registraties van nieuwe bussen daalde. In Nederland bleef het aantal nieuw geregistreerde trucks sterk achter. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Europese organisatie van autofabrikanten ACEA.
truckverkopenDe vraag naar zware vrachtwagens (meer dan 16 ton) was vorig jaar in de hele EU 8,4 procent hoger. De verkoop was het grootst in Spanje (plus 22,1 procent) en Duitsland (plus 21,4 procent). In Nederland lagen de registraties 20,4 procent lager dan in 2009.

In de maand december werden in de hele EU zelfs ruim 70 procent meer zware vrachtwagens verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Duitsland kocht met 4496 stuks de meeste. In Nederland werd 324 stuks een stijging van 49,3 procent geboekt.

In het hele segment vrachtauto’s, dus zwaarder dan 3,5 ton, zijn in de Europese Unie vorig jaar in totaal 249.869 nieuwe voertuigen verkocht, ofwel 6,4 procent meer dan in 2009. Ook hier bleef Nederland fors achter, met een teruggang van 19,4 procent. De vooruitzichten zijn echter beter, in december werden 50,6 procent meer trucks geregistreerd dan in december 2009.

Het totaal aantal registraties van nieuwe bedrijfswagens bedroeg in 2010 ruim 1,77 miljoen. In Nederland daalden de verkopen van bedrijfsauto’s met 6,9 procent tot 59.781 stuks. Daar zitten behalve trucks ook bestelauto’s en bussen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer