"Bereikbaarheidsplannen Utrecht goed begin" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Bereikbaarheidsplannen Utrecht goed begin”

EVO en TLN hebben schriftelijk hun mening gegeven over de lijst van maatregelen waarmee de gezamenlijke overheden in Utrecht de komende jaren aan de slag gaan om de bereikbaarheid te verbeteren. Beide organisaties zijn positief over de planstudies op de Ring Utrecht en het knooppunt Hoevelaken. De weinige aandacht voor het onderliggende wegennet en het goederenvervoer baren de organisaties echter zorgen.

milieuzone_utrechtDe bereikbaarheid van de draaischijf Utrecht is essentieel voor de Nederlandse economie. Deze maatregelen moeten de garantie bieden dat die schijf in 2020 nog steeds draait. Uit de planstudies Ring Utrecht en het knooppunt Hoevelaken verwachten EVO en TLN oplossingen die daarvoor zorgen. De organisaties missen echter concrete plannen om de problemen op het onderliggende wegennet, zoals die bij Zeist, aan te pakken. Om de economie draaiende te houden zal ook daar in capaciteit geïnvesteerd moeten worden.

Ook missen EVO en TLN in de plannen de bereidheid om het goederenvervoer in de regio te vergemakkelijken. In plaats van de wens te uiten om het goederenvervoer om de regio heen te leiden, moet de regio juist bekijken hoe zij de toenemende goederenstroom kan accommoderen. Er wordt een toename van 80 procent in het vervoer van goederen verwacht. Het doorverwijzen van vervoerstromen naar de buren is dan niet de oplossing.

Beide organisaties pleiten dan ook, naast capaciteitsuitbreidingen op het hoofd- en onderliggende wegennet, vóór een programma om de venstertijden voor stedelijke distributie in de regio op elkaar af te stemmen, vóór meer vervoer over water en spoor, vóór mobiliteitsmanagement maatregelen en vóór doelgroepstroken op het hoofdwegennet. Dat soort maatregelen houden Utrecht het komende decennium bereikbaar, aldus EVO en TLN. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer