Coca-Cola test hybride Iveco • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Coca-Cola test hybride Iveco

Coca-Cola België heeft donderdag voor het eerst een hybride vrachtwagen ingezet voor de levering van frisdranken in Brussel. Volgens het bedrijf gaat het om een Europese primeur. Coca-Cola gaat vier maanden met de truck, een Iveco Eurocargo, proefrijden.

Coca Cola test hybride Iveco EurocargoDe leveringsroute van Coca-Cola in het drukke Brusselse centrum is 20 kilometer lang en doet 10 verschillende klanten aan. Hybride technologie is uitermate geschikt voor korte ritten met veel stoppen en starten.

De Eurocargo maakt gebruik van twee motoren: een dieselmotor en een elektrische motor. Wanneer het voertuig remt, komt er energie vrij die wordt opgeslagen in de batterij. De batterij voedt de elektrische motor om te starten en te versnellen tot 20 km per uur. Daarna wordt de dieselmotor enkel ingezet waar deze normaal gezien het minst verbruikt: tijdens het rijden. Deze technologie vermindert de geluidshinder en is milieuvriendelijker qua uitstoot en brandstofgebruik.

Op basis van ervaringen met hybride vrachtwagens van Coca-Cola Enterprises in Noord-Amerika en de veronderstellingen van de ingenieurs van Iveco, zou het brandstofverbruik  25 tot 30 procent lager moeten liggen. De CO2-uitstoot van de hybride vrachtwagen zou tot 24 procent lager kunnen zijn. De volgende maanden zullen uitmaken of deze vrachtwagen, in vergelijking met de niet-hybride variant, de ingeschatte milieubesparing kan genereren. De resultaten van het testvoertuig zullen de lange termijn transportstrategie van Coca-Cola in België verder bepalen.

Coca-Cola belevert in België zelf haar verkooppunten. Hiertoe beschikt Coca-Cola over meer dan 342 lichte bedrijfsvoertuigen,  224 vrachtwagens en 219 personenwagens. In het kader van haar duurzaamheidsbeleid wil Coca-Cola in België de milieu-impact van haar wagenpark verminderen terwijl ze haar klanten een optimale service blijft bieden.

Bekijk hier een video van de Iveco van Coca-Cola.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer