Ga naar hoofdinhoud

Van Aarle kiest voor het eerst voor DAF

Gebroeders Van Aarle, groothandel in aardappelen, groente en fruit (AGF), heeft drie DAF CF 400 trekkers ingezet in de vloot van tien voertuigen. Het zijn de eerste DAF’s bij dit bedrijf in Schijndel, dat dit jaar het vijftigjarig jubileum viert. De DAF’s zijn geleverd door DAF dealer Van Hooft in Veghel.

“Prijstechnisch bekeken is DAF een prima optie”, zegt Patrick van de Vorstenbosch. Hij is wagenparkbeheerder bij groothandel Gebroeders Van Aarle. “Het is de enige trekker in deze klasse die ook binnen de Piek-geluidsnorm blijft van 72 dB blijft. Belangrijk, want we leveren ook ’s nachts en ’s morgens vroeg. Dan kom je tegenwoordig steeds vaker in gebieden waar je onder de Piek-norm moet blijven. Dan kun je maar beter je spullen goed voor elkaar hebben. En wat meespeelt bij de keuze voor DAF: we wilden graag een Nederlands product!”

De DAF’s, twee van het type CF 400 FTG en een CF 400 FT, zijn bij de groothandel de eerste trucks die in de nieuwe huisstijl zijn uitgevoerd. Verder zijn ze voorzien van een Space Cab met skylights, een geautomatiseerde AS tronic versnellingsbak, silent-pakket, spoilerset, MX engine brake en een camerasysteem.

De trekkers maken bij Van Aarle heel wat uren. Voor het krieken van de dag zijn ze al onderweg en ze rijden tot in de nachtelijke uren. Van de Vorstenbosch: “Per jaar legt elke vrachtauto bij ons zo’n 135.000 kilometer af. Een laag verbruik is dus van belang. Op dat punt doen de DAF’s – met de eerste rijden we sinds augustus 2016 – het minstens net zo goed als onze andere trucks. Het verbruik zit zeer dichtbij elkaar. Zeker zo belangrijk: ik hoor geen enkele chauffeur klagen. Comfort en rijeigenschappen bevallen erg goed.”

De klantenkring van Gebroeders van Aarle bestaat uit groentespeciaalzaken, ambulante handel en horeca. In 1967 startte Tijn van Aarle met groothandelsactiviteiten. Als marktkoopman zag hij de mogelijkheid om grootschalig in te kopen. Met die visie legde hij de basis voor de toekomstige groei. In 1974 droeg Tijn het bedrijf over aan de volgende generatie. In 1993 werd een mijlpaal bereikt met de verhuizing naar de huidige locatie op industrieterrein Duin II te Schijndel. De groothandel heeft opslag- en overslagfaciliteiten die op koeltechnisch en logistiek gebied hun tijd ver vooruit zijn.

Van de Vorstenbosch: “We halen aardappelen, groente en fruit op bij tuinders en telers, rechtstreeks van het land en deels bij de veiling. Smaak, formaat en versheid zijn van hoog niveau, beter dan van groente en fruit bij supermarkten. Onze afnemers moeten zich daarmee kunnen onderscheiden. Met vijftig jaar ervaring in AGF-groothandel weten we bij inkoop heel goed op kwaliteit te selecteren en daarmee het vertrouwen te behouden van onze afnemers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer