Ga naar hoofdinhoud

Twee DAF XF Euro 6 trekkers voor Combex

Onlangs heeft Combex transportbedrijf twee nieuwe DAF XF trekkers in gebruik genomen. Deze nieuwe trucks worden vooral ingezet in de vestiging in Emmer Compascuum, voor het transport van bouwmaterialen, gevelstenen en dakpannen, naar diverse klanten in Duitsland. De trucks werden geleverd door Cosmo Trucks in Leeuwarden.

COMBEX 2

De twee DAF XF 460 FT Euro 6 trekkers (Super Space Cab en Space Cab uitvoering) zijn uitgerust met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, MX motorrem, koplampen met LED-technologie, dagrijverlichting en zogenaamde ‘cornering lights’  welke meeschijnen in de rijrichting. Voor de veiligheid van de chauffeur is er het DAF Night Lock systeem voor bescherming tegen inbraak en beroving, het Vehicle Stability Control (VSC) tegen scharen en kantelen, Forward Collision Warning systeem (FCW), Adaptive Cruise Control (ACC) en de Driver Performance Assistant (DPA) die de chauffeur ondersteunt in het economisch en veilig rijden. De werk- en leefruimte is voorzien van een luchtgeveerde chauffeursstoel, automatische temperatuurregeling, airco en standairco, een koellade en ruim 675 liter opbergruimte in de Super Space Cab. Het onderhoud aan de trucks wordt door Combex zelf verzorgd, waarbij gebruik gemaakt wordt van originele DAF onderdelen.

Exceptioneel transport 

Met 75 gemotiveerde medewerkers, 60 trekkers en 110 opleggers, waarvan 65 met een autolaadkraan, verzorgt Combex dagelijks exceptioneel transport, zorgt het voor plaatsing en montage van wegafzettingen en voor groepage/distributie van bouwmaterialen. Het transportbedrijf beschikt over een op- overslagruimte van 35.000 vierkante meter in de vestiging Eastermar, 15.000 vierkante meter in de vestiging Emmer-Compascuum en een opslagloods met bovenloopkraan. Voor exceptioneel transport zorgt Combex voor ontheffingsaanvragen, levert begeleidingsvoertuigen en zorgt zonodig voor routeverkenning. Voor dit exceptioneel transport beschikt het transportbedrijf over semi-diepladers, euro-diepladers, dubbelschuifopleggers, schuinstellingopleggers en wandenopleggers. Voor het bouwtransport beschikt Combex over uitschuifbare en niet uitschuifbare opleggers, verrijdbare autolaadkranen van 14 ton/meter tot 50 ton/meter en tautliners met kooiaap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer