Duitsland wil Europees verduurzamingsprogramma trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitsland wil Europees verduurzamingsprogramma trucks

De Duitse regering heeft een omvangrijk steunpakket van in totaal 130 miljard euro opgesteld om de economie weer op gang te krijgen. Tegelijk willen de Duitsers ook een subsidie- annex verduurzamingsprogramma voor trucks lospeuteren bij de Europese Commissie.

Dat melden diverse Duitse media. De Duitse regering heeft wel alvast een idee hoe zo’n verduurzamingsprogramma voor de Europese truckvloot er uit kan zien: wie zijn Euro 5 truck inlevert en een Euro 6 truck koopt krijgt een bedrag van 15.000 euro. Wie een Euro 3 of Euro 4 truck inruilt voor een Euro 6 truck, krijgt 10.000 euro. Het verduurzamingsprogramma zou nog dit jaar van start moeten gaan. Opvallend is dat het voorstel van de regering precies aansluit bij de recente oproep van Traton CEO Andreas Renschler voor een ‘Flottenerneuerungsprogramm’. Daarmee lijkt het erop dat Duitsland vooral haar eigen truckindustrie een zetje in de goede richting wil geven.

Dat doet het conjunctuurpakket van de Duitse overheid trouwens al, want daarin zijn ook al nationale subsidiemaatregelen voor de truck- en bus-sector gepland, al zijn die nog niet gespecificeerd.

2 reacties op “Duitsland wil Europees verduurzamingsprogramma trucks

  • Misschien ook een idee voor Duitsland om bedrijven te stimuleren hun producten op te slaan ipv doelloos te laten rondrijden? Mobiele opslag komt veel voor en zorgt voor onnodig veel extra trucks op de weg.

  • Bert

    Ze wil dat Europa gaat dokken voor haar auto-industrie, Daimler Benz en VW (M.A,N en Scania) en toeleveranciers als ZF. VDO en Schaeffler (Continental)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer