Ga naar hoofdinhoud

Eerste certificaten Lean and Green Solutions uitgereikt

Donderdag heeft Connekt de eerste 7 certificaten voor Lean and Green Solutions uitgereikt. Lean and Green Solutions zijn producten of diensten die een bijdrage leveren aan CO©ü-reductie in de mobiliteit. De 7 certificaten gingen naar: Imtech/Peek, KPN, LNG24, Qualcomm, Scania, Thunderbuild en TomTom.

Lean and Green SolutionsDe Lean and Green Solutions maken deel uit van het Lean and Green programma van Connekt, een groeiende community van bedrijven en overheden in de mobiliteitssector die laten zien dat concurrentiekracht en duurzaamheid hand in hand gaan door 20 procent CO©ü binnen 5 jaar te besparen. De Lean and Green Star symboliseert het bereiken van deze prestatie. Lean and Green is gestart in de logistieke sector en breidt uit naar andere sectoren, zoals de personenmobiliteit, maar ook bijvoorbeeld internationaal.

QualcommQualcomm werd bekroond met een Lean and Green Solutions certificaat uitgereikt voor de Driver Style Evaluation oplossing die in samenwerking met Iveco voor de Stralis Hi-Way modellen gerealiseerd is. De samenwerking van Qualcomm met Iveco resulteert in een van de meest effectieve manieren die beschikbaar zijn op de markt om het verbruik van brandstof te reduceren en CO2 uitstoot te verlagen. De zogeheten IVECONNECT DSE functionaliteit is volgens Iveco en Qualcomm de eerste echte combinatie van een Telematics specialist en een truck fabrikant is die ervoor zorgt dat met de Iveco Stralis Hi-Way een ongekend hoge mate van invloed uitgeoefend kan worden op de chauffeur om het brandstofverbruik direct te verlagen, terwijl het bedrijfsproces door de inzet van de fleetmanagement oplossing vereenvoudigd en efficiënter wordt.

De Lean and Green Award, onderdeel van het innovatieprogramma Duurzame Logistiek, is bedoeld voor bedrijven die concrete maatregelen nemen waarmee ze de schadelijke emissies van hun logistiek beperken en tevens de bedrijfskosten verlagen. ‘Lean and Green’ dus. Met behulp van instrumenten als voorraadbeheer op afstand, inzet van lange en zware vrachtwagens, schonere voertuigen, betere aansluitingen en vervoerskeuzes in de keten, ICT om de beladingsgraad te verhogen kunnen CO2-emissies ingrijpend worden beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer