Ga naar hoofdinhoud

Efficiënt fleetbeheer met ORion-PI

Axxom Software AG presenteert haar nieuwe oplossing ORion-PI Fleet Planning. Logistieke dienstverleners en handels- en industriebedrijven zijn volgens Axxom met deze software in staat de voordeligste samenstelling van de eigen vrachtwagenvloot te calculeren.

Axxom Fleet Planning screenshotUitgangspunt voor de optimalisatieberekeningen van ORion-PI Fleet Planning vormen de leveringsgegevens over een representatieve periode uit het verleden, met informatie over de orderstructuur, het productassortiment, de geografische spreiding van de klanten, leveringsfrequenties en leveringsvolumes. Aan de hand van deze gegevens calculeert de software een geoptimaliseerde strategische routeplanning en tevens de optimale samenstelling van de vrachtwagenvloot om die routes te kunnen bedienen. Daarbij verdisconteert de software behalve restricties als beschikbare laadruimte of nuttige last van de trucktypen alle relevante kostenfactoren, zoals de operationele voertuigkosten, de chauffeurskosten of de vaste kosten van de truck.

Bovendien worden ook individuele restricties, specificaties en bijzonderheden in de optimalisatie meegenomen. Daartoe tellen bijvoorbeeld de gemiddelde gebruiksduur van de trucks, specifieke seizoensaspecten voor wat betreft transportvolumes, service-level eisen of beladings- en ontladingstijden. Ook het inschakelen van leasevoertuigen of externe dienstverleners kan in de calculaties worden geïntegreerd. Met behulp van verschillende simulatieopties laten zich bovendien de gevolgen van wijzigingen in de externe randvoorwaarden analyseren. Hoe ontwikkelen zich de transportkosten van de bestaande vrachtwagenvloot, wanneer de dieselprijs stijgt of er nieuwe wettelijke voorschriften of belastingen worden afgekondigd? En hoe ziet de optimale wagenparksamenstelling er onder die gewijzigde randvoorwaarden dan precies uit?

“Onze praktijkervaring wijst uit dat de samenstelling van veel truckvloten dikwijls niet is afgestemd op de specifieke ondernemingseisen”, verduidelijkt Dr. Bastian Katz, consultant Optimization in Logistics & Production bij Axxom Software AG. “Met ORion-PI Fleet Planning laat de vloot zich optimaal op het individuele transportvolume en de bestaande transportstructuur afstemmen. Met als resultaat een hogere benuttingsgraad van de laadruimte, minder CO2-emissie en al met al lagere transportkosten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer