Ga naar hoofdinhoud

Ford Trucks nu ook in Scandinavië actief

Ford Trucks blijft haar marktgebied maar uitbreiden. Het nieuwste land waar Ford Trucks te koop zijn is Denemarken. Daarmee is een marktentree in Scandinavië een feit en staat de teller op 48 landen.

Na uitbreiding in Oost- en Centraal-Europa en back-to-back introducties in Spanje, Portugal, Italië, België, Luxemburg en Europa’s grootste markten, Duitsland en Frankrijk, zet Ford Trucks in 2022 zijn groeistrategie voort met Oostenrijk, Albanië en Estland. Met de stap naar Denemarken betreedt Ford Trucks nu ook de Scandinavische markt en bereikt het in totaal 48 markten.

Ford Trucks, dat in Europa hoge ogen gooit met zijn brede productportfolio en innovatieve technologieën, met name zijn in 2019 met de International Truck of the Year (ITOY) bekroonde trekker F-MAX, zal op de Deense markt samenwerken met FTD A/S, wat strategisch is in zijn plannen om uit te breiden naar noordelijke landen.

Emrah Duman, Vice President van Ford Trucks, verklaarde dat het bedrijf belangrijke stappen heeft gezet in de richting van langdurige en sterke groei door het openen van opeenvolgende vestigingen in belangrijke Europese markten.

“Als Ford Trucks hebben we een jaar van records achtergelaten in lijn met onze visie ‘waarde creëren met de meest efficiënte transportoplossingen’. Terwijl we nieuwe wegen inslaan, schrijven we ook een succesverhaal voor 2023. Wij geloven dat Denemarken, een van de markten met de hoogste kwaliteits- en serviceverwachtingen in de zware commerciële sector, belangrijke kansen biedt voor ons merk en wij zijn zeer verheugd om samen te werken met FTD A/S, een van de toonaangevende en ervaren organisaties in de sector. Wij streven ernaar om in samenwerking met onze partners waarde te creëren voor onze nieuwe klanten met al onze producten en diensten, met name onze internationaal bekroonde F-MAX”, aldus Duman.

Benadrukkend dat Europa de belangrijkste exportmarkt van Ford Trucks is en Denemarken een cruciale rol speelt in de uitbreidingsplannen aldaar, zei Duman: “Denemarken is een zeer belangrijk land omdat het Europa, Scandinavië en de Baltische landen met elkaar verbindt en daarmee een markt met meer dan honderd miljoen consumenten. Bovendien is het een van de toonaangevende landen in Europa op het gebied van technologie en innovatie. Het opereren in dit land is een kritische stap in zowel onze activiteiten als onze wereldwijde uitbreidingsplannen. Als Ford Trucks vertragen we onze groeiplannen in Europa niet; Nederland en Zwitserland zijn de volgende, en ons doel is om in heel Europa uit te breiden. Eind 2024 hopen we onze wereldwijde activiteiten te hebben uitgebreid naar 50 landen.”

Ford Trucks, dat al meer dan 60 jaar actief is in de zware bedrijfswagenindustrie met als doel “de weggenoot te zijn die om klanten geeft en hun bedrijven helpt bloeien”, is met de “Generation F-beweging” begonnen aan een grote transformatie reis met zero emissie, connected en autonome technologieën. In deze richting introduceerde het bedrijf de 100% binnenlandse elektrische vrachtwagen, die volledig in Türkiye is ontworpen en geproduceerd, op de Internationale Beurs voor Bedrijfsvoertuigen (IAA) die in 2022 in Hannover werd gehouden. De emissievrije, stille en efficiënte truck van de nieuwe generatie beschikt ook over connected en innovatieve technologieën.

De elektrische vrachtwagen toont aan dat Ford Trucks ernaar streeft om tegen 2040 nuluitstoot te bereiken in de productie van zware bedrijfsvoertuigen. Hij draagt ook aanzienlijk bij tot het bereiken van de doelstelling om tegen 2030 in Europa 50 procent voertuigen zonder uitstoot te verkopen. De elektrische vrachtwagen zal tegen 2024 op de weg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer