Ga naar hoofdinhoud

Foto’s & video – Estepe bouwt Volvo FE huisvuilchassis

Mooi nieuws uit Groot-Brittannië. Daar werd deze week een Volvo FE met ‘low entry cab’ gepresenteerd. De lage FE is opgebouwd door het Nederlandse Estepe uit Heesch. De Volvo is exclusief gebouwd voor Volvo UK. Dat meldt het Britse Big Lorry Blog.

Volvo FE Low entry cabDe FE low entry cab (LEC) is in beginsel bedoeld als een 6×2 huisvuilchassis, maar zoals we oog hebben gezien bij de Mercedes-Benz Econic moet een toekomst als stadsdistributie truck ook in het verschiet kunnen liggen.
De FE die u hier ziet is nog een preproductiemodel, maar de specificaties komen overeen met het model dat uiteindelijk in het Verenigd Koninkrijk zal rondrijden. De achterste as heeft enkellucht en is gestuurd, daarnaast is de FE rondom voorzien van luchtvering.

Als basis heeft deze auto het standaard chassis van de FE. Het chassis is aan de voorzijde verlengd en verlaagd, zodat de cabine 600 mm naar voren schuift en 200 mm lager komt te liggen. De cabine heeft een vlakke vloer en is voorzien van vier zitplaatsen, een voor de chauffeur en drie voor de ‘vuilnismannen’. Estepe heeft voor de ombouw en inrichting voor 95 procent gebruik gemaakt van bestaand Volvo componenten. De luchtvering rondom zorgt er overigens voor dat als de deur van de cabine wordt geopend, de FE automatisch door zijn hoeven zakt en een nog lagere instap mogelijk maakt.

De Volvo FE LEC heefft een 300 pk sterke D7 motor met een Allison zesversnellingsbak. Vooralsnog wordt deze FE leverbaar als 6×2, 4×2, 6×4 en waarschijnlijk ook als 6×2 met een voorloopas.

Bron: Big Lorry Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer