Ga naar hoofdinhoud

Frogers regelen trucks voor voedselbank

René en Natasja Froger hebben met hun tv-programma ‘Effe geen cent te makken’ een stormloop op de 110 voedselbanken in Nederland veroorzaakt, zo meldden diverse media. Het voedsel is er wel, alleen de distributie is een probleem. Er zijn mede door de inspanningen van de Frogers twee nieuwe vrachtwagens beschikbaar, maar er is geen geld voor diesel.

Frogers regelen truck voor voedselbank"Frogers“We weten niet wat ons overkomt”, zegt Voedselbank Nederland-directeur Clara Sies. Volgens Sies hebben zich sinds het televisieprogramma, waarin de Frogers hun luxe leventje verruilden voor een maand lang rondkomen van een bijstandsuitkering, honderden nieuwe klanten gemeld voor een wekelijks voedselpakket. De schaamte om de gang naar de voedselbank te maken, is sterk verminderd door het tv-programma.  
Volgens Sies kunnen de voedselbanken de toegenomen vraag aan. “Er is voldoende voedsel om uit te delen, alleen de distributie is een probleem. We moeten ook eten zien te krijgen in Zeeuws-Vlaanderen en Oost-Groningen.

Een transportbedrijf heeft twee nieuwe vrachtwagens aangeboden. Nu alleen het geld nog voor verzekering, diesel, chauffeurs en vignetten. “Daarom is er volgende week op RTL4 een benefietshow, om dat geld bij elkaar te krijgen”, aldus Sies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer