Gerard de Rooy behoudt leiding Dakar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gerard de Rooy behoudt leiding Dakar

Zijn tweede etappezege zat er niet in, maar trucker Gerard de Rooy bezet ook na de derde dag de eerste plaats in het vrachtwagenklassement van de Dakar Rally. De 29-jarige Brabander finishte maandag als tweede in de proef over 551 kilometer van Puerto Madryn naar Jacobacci in Argentinië. De Ginaf-coureur gaf maar 3 minuut 24 toe op de Rus Vladimir Tsjagin (Kamaz), die in 5 uur en 5 minuut 59 de special door de pampa’s aflegde.

Gerard de Rooy Dakar 2009De Nederlandse rallytruckers zaten goed voorin met Wuf van Ginkel (Ginaf) op de vierde plaats en Hans Stacey (MAN), de winaar van de rally in 2007, op de vijfde plaats. Marcel van Vliet (Ginaf), die zo sterk begon in Dakar, raakte door pech ver achterop.

De Rooy heeft in het klassement 7.46 voorsprong op Firdaoes Kabirov, een Rus die eveneens een Kamaz bestuurt. Vijfvoudig eindwinnaar Tsjagin ligt derde op 9.28.

In de Africa Race eindigde Jan de Rooy (foto rechtsonder) uiteindelijk na twee lekke banden als eerste met een voorsprong van 2 sec. op de Hongaar Kovacs. Hans Bekx werd 3de op 2.41 Jan de Rooy Africa Race 2009min. Vismara verspeelde veel tijd. Hij kwam binnen met een achterstand van 21.35 min.
Hans Bekx blijft leider bij de vrachtwagens. Jan de Rooy volgt op 9.56 min. De achterstand van Kovacs bedraagt 1.12.30 uur, terwijl de Italiaan Vismara inmiddels 3.45.19 uur achterstaat. Ook Hans Bekx was aan het einde van de dag een tevreden man: “Ik ben Jan twee keer te hulp geschoten toen hij lek reed. Voor de rest heb ik een fijne dag gehad, een echte rallydag met alle uitdagingen die daarbij horen ook voor mijn navigator Tonie Maessen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer