Ga naar hoofdinhoud

Gouda wil betere stadsdistributie

De gemeente Gouda wil de overlast van trucks in het centrum oplossen met één distributie-auto op aardgas. Een samenwerking met Binnenstadservice.nl is een optie. Dat meldt het AD.

stadsdistributie_venstertijdenHet is nu in het centrum van Gouda nu nog druk met vrachtwagens en bestelauto’s. Elke winkelier heeft een eigen wagen waarin de goederen worden gebracht. Dit legt volgens wijkteamvoorzitter Johan Weeber een grote druk op de binnenstad. “Wij ergeren ons al jaren aan de overlast. Jammer genoeg zijn er zeer tegenstrijdige belangen, tussen ondernemers en bewoners, waardoor een oplossing moeilijk is.”, zegt hij in het AD.

In steden als ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen rijden al ‘schone’ vrachtwagens van het bedrijf binnenstadservice.nl. Een samenwerking met dat bedrijf ziet Weeber wel zitten: “We willen ook geen twintig busjes die de hele dag door de binnenstad rijden. Een project zoals binnenstadservice.nl is dan een uitkomst.” Ook de gemeente ziet een samenwerking met binnenstadservice.nl wel zitten. “We staan positief ten opzichte van dit soort initiatieven en nodigen de organisatie van de binnenstadservice op korte termijn uit voor een gesprek om te vernemen wat dit voor Gouda zou kunnen betekenen,” laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Al eerder is een soortgelijk project binnen Gouda op poten gezet, maar dat mislukte. De Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda, de gemeente én Bunnik’s Transport zetten samen in 1996 een distributiesysteem op. Het Logistiek Diensten Centrum (LDC) moest het ei van Columbus worden. In 2000, nadat de zakpalen zijn ingevoerd, zag het bedrijf het werk wel toenemen. Maar daarna werd het erg rustig omtrent het LDC.

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer