Ga naar hoofdinhoud

50 nieuwe Iveco’s LNG staan klaar

Met de accijnsverhoging voor LNG van de baan wordt LNG als transportbrandstof nog interessanter. Rolande LNG en Iveco Schouten hebben nu 50 Iveco’s Stralis op LNG klaarstaan voor verkoop en verhuur.

SONY DSCDe leden van het Nationaal LNG Platform, waarin bedrijven en overheden werken aan de introductie van vloeibaar aardgas als schone brandstof voor de Nederlandse transportsector, zijn blij met het besluit van de regering. Met het wegnemen van de onzekerheid van een mogelijke accijnsverhoging is een grote barrière verdwenen om de doelstelling van het Nationaal LNG Platform te behalen. Het doel is om in 2015 50 binnenvaart- en 50 zeeschepen op LNG te laten varen, en 500 trucks op LNG te laten rijden.

Er zijn nu door Rolande LNG en Iveco Schouten 50 nieuwe Iveco LNG trucks besteld, waarvan 20 in Euro 5 EEV configuratie. Deze voertuigen LCNG-tankstation Tilburg - 2 truckskomen nog dit jaar beschikbaar voor verhuur door Rolande LNG of aanschaf door vervoerders om te gebruiken voor het project ‘Truck van de Toekomst’. Transporteurs kunnen hiervoor dus bij Iveco Schouten terecht. De overige 30 LNG-trucks zullen halverwege 2014 beschikbaar komen, uitgevoerd als Euro 6.

Alle nieuwe voertuigen met LNG als brandstof zullen in de Iveco fabriek worden voorzien van de LNG-techniek die in eerste instantie is ontwikkeld door Iveco-dealer Schouten. Deze techniek wordt nu gecombineerd met de nieuwe truckrange van het Italiaanse vrachtwagenmerk. Iveco is hiermee de eerste fabrikant die vrachtwagens af-fabriek uitrust met een systeem voor vloeibaar aardgas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer