Ga naar hoofdinhoud

Brand bij Nikola heeft geen gevolgen voor Iveco

De brand die uitbrak in trucks van het Amerikaanse Nikola, wat leidde tot een massale terugroepactie en verkoopstop van de Nikola Tre BEV, heeft geen gevolgen voor de elektrische trucks van Iveco.

Dat laat het Italiaanse vrachtautomerk desgevraagd weten aan TTM.nl. De Amerikaanse truckfabrikant Nikola riep eerder deze maand 209 van haar TRE batterij-elektrische trucks terug. Na onderzoek is gebleken dat de brand die op 23 juni woedde bij de fabriek in Coolidge, Arizona, werd veroorzaakt door een lekkage van koelvloeistof in het accupakket van een TRE truck.

Dat zou gevolgen kunnen hebben voor de Europese variant van de Nikola TRE, de Iveco HD BEV. Dat blijkt echter niet zo te zijn, verzekert een woordvoerster van Iveco TTM.nl. “Onze BEV trucks die geproduceerd worden in onze productiefaciliteit in Ulm, Duitsland, gebruiken accu’s die geleverd worden door een andere leverancier dan de accu’s die geproduceerd worden in de Verenigde Staten voor Nikola. Daarom heeft de terugroepactie door Nikola Motors geen invloed op de in Europa geproduceerde producten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer