Van Brenen onderweg met nieuwe Iveco X-Way • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Brenen onderweg met nieuwe Iveco X-Way

Van Brenen uit Doorn heeft onlangs een nieuwe Iveco X-Way 4×2 in ontvangst genomen. De chauffeur van de nieuwe X-Way is de 21-jarige Luca van Brenen. Luca is de vierde generatie in het bedrijf. Als trotse chauffeur kon het feest niet meer stuk, toen hij op zijn 21e verjaardag eindelijk met zijn nieuwe truck de weg op mocht.

Van Brenen is een familiebedrijf dat al ruim 75 jaar gevestigd is in Doorn en is generatie op generatie doorgegeven. Door de jaren heen heeft het zich ontwikkeld tot een middelgroot bedrijf die zijn klantenkring voornamelijk in de Utrechtse Heuvelrug en aanliggende gebieden heeft. Van Brenen biedt transport voor verhuizingen aan. Dit doen ze in heel Nederland. Daarnaast bieden ze ook (rol)containers aan voor de zakelijke en particuliere markt in een straal van 40 kilometer rondom Doorn.

Inmiddels staat de derde generatie Van Brenen aan het roer van het bedrijf. Ook de volgende generatie kan niet wachten om aan de slag te gaan. Er zijn al vier familieleden van de vierde generatie die regelmatig helpen in het bedrijf. Luca behoort ook tot deze vierde generatie en is tot nu toe de enige die fulltime op de vrachtwagen zit.

Van Brenen staat bekend om de korte lijntjes met de klanten waardoor ze flexibel zijn en om de echte familiaire sfeer die het bedrijf heeft. Deze sfeer hebben ze onder andere dankzij het enthousiaste team van 20 personeelsleden dat bij het familiebedrijf werkt: “We hebben een leuk bedrijf met personeel dat zich echt goed inzet voor de zaak.” Wijnanda van Barneveld – van Brenen. 

Het bedrijf heeft inmiddels 12 voertuigen in haar wagenpark staan. Dit zijn verhuis- en perswagens en trucks met een haakarm- en portaalsysteem. Het overgrote deel van het wagenpark bestaat uit Iveco voertuigen. “Dit komt omdat we altijd goed contact hebben met Iveco. We worden altijd snel geholpen bij de garage en we hebben echt een goede band opgebouwd.”

De Iveco X-Way heeft een 420 pk 11 liter motor. De nieuwe truck heeft een ON+ configuratie. Dit betekent dat hij een grotere oprijhoek en bodemvrijheid heeft dan de ON configuratie. Ook voorziet deze configuratie in een verbeterde bumperbescherming. Het nieuwe voertuig van Van Brenen heeft een wielbasis van 3800 mm. De X-Way is erg compleet uitgevoerd met verschillende extra opties. Deze zijn onder andere een aslast weegsysteem, Radio Hi-Connect met navigatie, Hybride bumper en de rocking-mode functie. Met de rocking-mode functie kun je wanneer je vastzit het voertuig aan het wiegelen brengen, waardoor je los kunt komen en je weg verder kunt vervolgen.

Het voertuig is bestickerd met de kenmerkende huisstijl van Van Brenen. Daarnaast heeft Luca zelf ook nog wat aan het uiterlijk van de nieuwe truck gedaan. Zo heeft de X-Way Alcoa Durabright aluminium velgen die zorgen voor een mooie uitstraling. Daarnaast zijn deze ook lichter dan stalen velgen wat zorgt voor meer laadvermogen. Verder zijn diversen onderdelen wit gespoten, zoals de zonneklep, spatborden, spiegelkappen en de grill. Voor de oplettende kijker zit er nog een leuk detail bij de truck: een geel, rood, blauwe streep: een knipoog naar de Iveco TurboStar.

De X-Way is uitgerust met een portaalsysteem: de Hyva lift type TS2014 TA Z. Deze opbouw is verzorgd door Hyva. Het Hyva Titan portaalsysteem is onder andere voorzien van een Hyva automatische afzetinstallatie, snelgang, radiografische afstandsbediening, stempelplaten voor onder de steunpoten en werkverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer