Ga naar hoofdinhoud

Vier keer Stralis LNG voor Middelkoop Duiven

Afgelopen week heeft logistiek dienstverlener Middelkoop uit Duiven vier nieuwe Iveco Stralis Hi-Road trekkers op LNG in gebruik genomen.  Door de inzet van schonere voertuigen als LNG en CNG, stuurt Middelkoop aan op het reduceren van de CO2-emissie en draagt bij aan brandstoftransitie en verduurzaming van het transport in Nederland. De keuze voor de nieuwe Iveco’s sluit hier volledig bij aan. Iveco dealer Schouten leverde de voertuigen in Duiven af.

De nieuwste voertuigen in het wagenpark van Middelkoop zijn van het nieuwe type Iveco Stralis Hi-Road met LNG(vloeibaar aardgas). Onder de cabine bevindt zich een 330pk sterke gasmotor met een koppel van maximaal 1.300 Nm. Deze zes-in-lijn motor is gekoppeld aan een handgeschakelde ZF-versnellingsbak met dubbel H-patroon en splitter. De Iveco’s op vloeibaar aardgas hebben een actieradius van ongeveer 750 km en zullen bij het LNG-tankstation in Duiven worden voorzien van brandstof.

De keuze voor de nieuwe Iveco Stralis met LNG als brandstof past  volledig in het MVO-beleid van Middelkoop Duiven. De uitstoot van de nieuwe Iveco’s is zeer beperkt. De CO2-emissie wordt verlaagd met 10 procent (wanneer er biogas wordt getankt is dit 80 procent). De uitstoot van NOx is 59 procent lager dan van een vergelijkbare dieseltruck en de uitstoot van roetdeeltjes wordt met 96 procent verminderd. Daarnaast zijn de LNG-trucks 75 procent stiller dan een vergelijkbare dieseltruck.

Middelkoop Duiven is een logistieke dienstverlener met onder andere een servicedienst van 24-uurs distributie binnen de Benelux. Middelkoop Duiven hanteert hierbij een zeer bewuste bedrijfsvoering met de focus op onder andere duurzaamheid, efficiënte distributie, horizontale samenwerkingsverbanden, inzet van schonere voertuigen en een actief beleid op brandstofverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer