Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich sleept prijzen in de wacht

Jungheinrich is de grote winnaar van de eerste ‘International Forklift of the Year’ verkiezing. Het concern won een award in maar liefst twee van de vier categorieën.

JungheinrichDe Jungheinrich DFG/TFG 540s diesel- en LPG-heftruck won in de categorie vorkheftrucks vanaf 3,5 ton hefcapaciteit. In de categorie magazijntrucks ging de award naar de Jungheinrich reachtruck ETV/ETM 216.

Hans-Georg Frey, voorzitter van de Raad van Bestuur van Jungheinrich, is blij met de awards: “Dit is een beloning en een grote eer voor ons bedrijf. We zijn erg blij dat onze continue investeringen in research- en development resulteren in zo’n grote internationale waardering voor Jungheinrich.”

Door het grote aantal innovaties dat werd ingediend en het feit dat de jury bestaat uit een internationaal gezelschap van gerenommeerde vakjournalisten, denkt Frey dat de verkiezing zal uitgroeien tot een internationaal erkende award voor de intralogistieke branche. “Net zoals de Truck of the Year-verkiezing bij de vrachtauto’s”, aldus Frey.

De jury velde haar oordeel onder andere op basis van onafhankelijke tests met de genomineerde heftrucks en magazijntrucks. Daaruit bleek dat de hydrostatische diesel- en LPG-trucks van Jungheinrich de concurrentie achter zich laten. Zowel voor wat betreft productiviteit als Jungheinrichenergieverbruik. Maar ook de plezierige rijeigenschappen, afgestemd op de ergonomie van de bestuurder, en een fijngevoelige, nauwkeurige bediening waren voor de jury reden om de DFG/TFG 540s uit te roepen tot Heftruck van het Jaar 2013.

Over de ETV/ETM 216 reachtruck oordeelde de jury: “de truck blinkt uit door een perfect op de bestuurder afgestemde ergonomie, die ontspannen en geconcentreerd werken garandeert. Een perfecte allrounder die precies levert wat in een veeleisende logistieke omgeving wordt gevraagd.” Dat totaalplaatje bezorgde Jungheinrich ook de overwinning in deze categorie en maakt de ETV/ETM 216 Magazijntruck van het Jaar 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer