Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Trucks MH17 in Nederland aangekomen

Het konvooi met de wrakstukken van MH17 is in de nacht van maandag op dinsdag aangekomen in Nederland, even ten zuiden van Oldenzaal. Het transport vertrok afgelopen week uit Oekraïne. De vier vrachtwagens staan vlak over de grens geparkeerd, bij grensovergang Bad Bentheim/De Lutte. De melden diverse media vandaag.

De Duitse politie liet eerder weten dat het de bedoeling is dat er nog vier vrachtwagens aan het konvooi worden toegevoegd. Op de parkeerplaats is nog extra ruimte afgezet. De wrakstukken worden later vandaag met vrachtwagens naar de luchtmachtbasis Gilze-Rijen vervoerd. Ze komen daar volgens de planning om 14.00 uur aan. De aankomst zal geen ceremonieel karakter hebben. Op de basis wordt de lading volgens een vast protocol gelost. Alle wrakstukken worden via een vaste procedure gefotografeerd, gescand en ingedeeld. Daarna begint in een speciaal vrijgemaakte hangar het onderzoek aan de wrakstukken en de voorbereidingen van de reconstructie.

MH17 Transport NLDe Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat deze reconstructie gebruiken voor het onderzoek naar de oorzaak van de ramp met vlucht MH17. Daarbij kwamen op 17 juli in Oekraïne alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne met het toestel van Malaysia Airlines mogen aanwezig zijn als het eerste konvooi aankomt op de luchtmachtbasis in Gilze-Rijen. Er zal ook iemand uit het bestuur van de Stichting Vliegramp MH17 vertegenwoordigd zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer