Nederlanders heersen in rally's • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders heersen in rally’s

De Nederlandse deelnemers aan de Dakar Rally en de Africa Race doen goede zaken. Gerard de Rooy heeft zondag de tweede etappe van de Dakar Rally gewonnen bij de vrachtwagens.

Gerard de Rooy - Dakar Rally 2009Gerard de Rooy legde de 237 kilometer lange proef van Santa Rosa naar Puerto Madryn door de Argentijnse pampa’s als snelste af in zijn Ginaf. Het was twee jaar geleden voor De Rooy dat hij een etappezege boekte in de vermaarde woestijnrally. In 2007, toen de rally nog door Afrika ging, won hij de eerste etappe.
De Rooy zette in de proef een tijd neer van 2 uur, 21 minuten en 42 seconden. Hij was precies twee minuten sneller dan de Rus Firdaoes Kabirov in zijn Kamaz. Marcel van Vliet (Ginaf), zaterdag winnaar van de eerste etappe, eindigde nu op de derde plaats op 8.38 minuten van De Rooy, die door zijn zege ook de leiding overnam in het algemeen klassement.
Hans Stacey (MAN), eindwinnaar van het vrachtwagenklassement in 2007, werd tiende op ruim een half uur van winnaar De Rooy.

Hans Bekx heeft zaterdag de vijfde etappe van de Africa Race gewonnen. De Veghelse trucker had 4:54.35 nodig voor de 396 kilometer lange special die de deelnemers tussen Bou-Jerif en Agadir in Marokko moesten afleggen. De Italiaan Giacomo Vismara had een seconde meer nodig en werd tweede voor Jan de Rooy. In het algemeen klassement leidt Bekx voor De Rooy, die 12.37 minuten meer nodig had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer