Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe MAN’s voor SNEL Shared Logistics

SNEL Shared Logistics in Woerden nam onlangs een serie van 20 nieuwe MAN TGS 18.420 BLS trekkers in gebruik. De MAN trekkers met hun 420 pk Euro-6c krachtbron zijn universeel inzetbaar, zowel voor de distributie als voor LZV inzet. Met de opvallende uitstraling door de ruime LX slaapcabine met in kleur gespoten onderpartij, een zonneklep en een spoilerset vormen deze MAN trucks het visitekaartje van het snel groeiende SNEL Shared Logistics.

Piet Verdoold (links) neemt de sleutels van Jan Talmon van Van Leeuwen Truckservice in ontvangst

De nieuwe MAN trucks zijn een vervolg op eerdere orders. De bewezen betrouwbaarheid, efficiency en ook de grote chauffeurstevredenheid waren belangrijke argumenten om opnieuw voor MAN te kiezen, aldus Operationeel Manager Piet Verdoold. “De MAN trucks vallen bijzonder in de smaak bij onze chauffeurs. De ruime cabine heeft een prima instap, een goede doorloopmogelijkheid en biedt veel ruimte en comfort. Daarbij komt dat deze trucks een uitstraling hebben waar wij erg content mee zijn.”

Van de totaal 174 trekkende eenheden is inmiddels al zo’n 45 procent voorzien van de merknaam MAN. Verdoold: “Wij werken al ruim dertig jaar met MAN, en met name de laatste jaren gaat het hard. In drie jaar tijd namen we al 67 MAN trucks af, en het einde is nog niet in zicht.” De trucks worden geleverd door MAN trucks dealer Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen. Het onderhoud doet SNEL Shared Logistics voornamelijk in de eigen werkplaats, uiteraard ondersteund door MAN Trucks dealer Van Leeuwen Truckservice.

De twintig nieuwe trekkers zijn naast de verplichte veiligheidsvoorzieningen nu ook voorzien van een safety pakket met Adaptive Cruise Control. Daarmee bewaakt de techniek de afstand tot de voorganger. Dat werkt erg comfortabel, maar het zorgt vooral voor een veilige afstand. Deze investering in extra veiligheid tekent het sociale beleid van SNEL Shared Logistics. Piet Verdoold: “Chauffeurs zijn waardevoller dan de trucks en daar gaan we dan ook heel zorgvuldig mee om. Kennelijk wordt dat ook zo ervaren want we hebben nog wekelijks aanwas van nieuwe chauffeurs die zich spontaan aanmelden. Wij zien dat als een waardering voor ons beleid. Uiteraard is dat breder dan alleen de voertuigkeuze, maar het scheelt wel enorm dat onze chauffeurs bijzonder tevreden zijn over de MAN trucks.”

De trekkers zijn uitgevoerd in ADR specificatie en zijn bovendien geschikt voor inzet als LZV. SNEL Shared Logistics zet inmiddels 10 van deze duurzame combinaties in en daar worden binnenkort nog vier aan toegevoegd. Verdoold: “Wij werken met opleggers met middenas- aanhangwagen en met link trailers. Die combinaties worden met name inzet op vaste trajecten die we rijden voor een aantal grote klanten. Veel van onze voertuigen rijden 24 uur per dag in de distributie door de hele Benelux. Daarnaast zijn we actief met logistieke dienstverlening zoals warehousing, containerlossing, orderpicking en value added logistics.”

TTM.nl maakte vorig jaar een uitgebreide reportage over SNEL Shared Logistics. Klik op onderstaande afbeelding om die te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer