Oplossing voor accu-laadproblemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Oplossing voor accu-laadproblemen

Hoornweg uit Middenwoud presenteert een nieuwe vinding die afrekent met accu-laadproblemen op trailers en vrachtwagens.

hoornweg acculaderExtra accu’s die gemonteerd worden voor aandrijving van hulpmiddelen, zoals laadkleppen, kranen, palletwagens en bewegende vloeren worden meestal niet goed geladen door de dynamo van het trekkende voertuig. De gemiddelde dynamo op een vrachtwagen heeft een te lage spanning om een ontladen accupakket goed te kunnen laden binnen een redelijke tijd. Bovendien zijn er spanningsverliezen door dunne kabels en slechte verbindingen.

De door Hoornweg ontwikkelde Trailer Charge TC2020, kan twéé separate accupakketten laden met 20Ampère. Bijvoorbeeld één semi-tractie set voor de laadklep en één voltractie set in een elektrische handpallettruck. Ook is het mogelijk één accupakket met 40A te laden. De Trailer Charge kan tussen de dynamo en de extra accupakketten geplaatst worden en de accu’s worden geladen met de juiste spanning en de juiste laadkarakteristiek. Men kan de TC2020 instellen voor de juiste laadkarakteristiek voor Gel-, AGM-, Calcium-, Semi-tractie en Vóltractiebatterijen.

De Trailer Charge TC2020 wordt op de trailer of bakwagen gemonteerd, tussen de dynamo en de accu’s, liefst zo dicht mogelijk bij de extra accu’s, want de inkomende spanning van de dynamo wordt gecompenseerd.

De TC2020 is in staat om de inkomende spanning aan te passen aan de ideale laadspanning voor de gebruikte batterijen. Er kan met maximaal 2x 20A geladen worden. Er kan een keuze gemaakt worden in de laadkarakteristiek voor Gel-, AGM-, Calcium-, Semi-tractie en Vóltractiebatterijen. Er zijn twéé laadcircuits, die geheel onafhankelijk van elkaar zijn in te stellen. Deze kunnen ook parallel geschakeld worden, waardoor er met maximaal 40A geladen kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer