Ga naar hoofdinhoud

Quantron presenteert zware elektrische trucks op IAA

Op de komende beurs IAA Transportation presenteert het Duitse Quantron twee elektrische trucks voor heavy duty toepassingen. Het gaat om een batterij-elektrische truck en een truck met een brandstofcel en waterstof.

De volledig elektrische Quantron QHM BEV 50-392 op basis van de MAN TG3 (TGS & TGX) is nieuw in het portfolio van Quantron. De zware vrachtwagen kan nu al door klanten worden besteld en is dankzij zijn geluidsarme en emissievrije aandrijving bij uitstek geschikt voor fabrieks- en distributieactiviteiten. De Quantron QHM BEV 50-392 is verkrijgbaar in verschillende configuraties als 4×2 en 6×2. Hij heeft een actieradius van maximaal 350 km met een accupakket van maximaal 392 kWh en kan worden opgeladen met vermogens tot 350 kW. Tot de eerste klanten behoren bedrijven die zich richten op duurzaamheid en nieuwe technologieën, zoals de afvalverwerkings- en logistieke bedrijven, Ansorge en DORR.

Als wereldprimeur geeft Quantron voor het eerst details vrij over de FCEV-truck. Het voertuig werd ontwikkeld in het kader van een strategisch partnerschap met ’s werelds grootste waterstofexpert Ballard Power Systems en beschikt over een geïntegreerde E-as. De truck heeft een vermogen van 400 kW en een accucapaciteit van 120 kWh. De prestatie van de brandstofcel bedraagt 240 kW. De FCEV-truck zal beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2023. De specificaties omvatten een actieradius tot 700 km, een slaapcabine voor de chauffeur, plus de optie om ISO-normtrailers te gebruiken. De FCEV-truck zal beschikken over een waterstoftank met een capaciteit van meer dan 50 kg opgeslagen H2.

Quantron wil met QAAS – Quantron as a Service – een volledige 360 graden oplossing bieden om ondernemers volledig te ontzorgen als het gaat om emissievrij vervoer, ook als het gaat om laadpalen of vulpunten voor waterstof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer