Ga naar hoofdinhoud

Richard Vervaet voorzitter Bovag Truckdealers

Tijdens de jaarvergadering van Bovag Truckdealers is Richard Vervaet gekozen tot nieuwe voorzitter. Vervaet volgt Wouter Nunnikhoven op, die de voorzittershamer zeven jaar lang in handen had. Nunnikhoven werd door bondsvoorzitter Geert Vermeer benoemd tot erelid.
Bovag - truckdealer voorzitters vervaet en nunninkhovenRichard Vervaet (links op de foto naast Nunnikhoven) beschikt over ruime ervaring binnen de truckwereld. Hij is ondermeer voorzitter van de Mercedes-Benz dealervereniging en was daarvoor mede-eigenaar van de Automotions Groep, waar diverse personen- en bedrijfsautodealers in de provincie Zeeland onder vallen. Bovendien was Vervaet de afgelopen anderhalf jaar al bestuurslid van Bovag Truckdealers.

Vervaet heeft een duidelijke visie op zijn voorzitterschap: “Het moet voor truckdealers meteen duidelijk zijn waar de meerwaarde van het Bovag -lidmaatschap in zit. Denk bijvoorbeeld aan de recent afgesloten eigen cao van Bovag. Daarom moeten we als branchevereniging als geen ander weten wat er op de werkvloer speelt. Ik zal ervoor waken dat we als afdelingsbestuur dicht bij de praktijk blijven.”

Ook over zijn rol als lobbyist voor de truckdealers is Vervaet duidelijk: “Het is de taak van Bovag het operationele werk voor de leden van de afdeling Truckdealers zo makkelijk mogelijk te maken. Ik ben een pragmatisch ingesteld mens, en zal me daarom extra inzetten om regelgeving waar mogelijk te vereenvoudigen. Maar denk daarbij ook aan het optimaal benutten van beschikbare subsidies, zoals voor Euro 6 -trucks.”

Uit handen van bondsvoorzitter Geert Vermeer kreeg Wouter Nunnikhoven het erelidmaatschap overhandigd als dank voor zeven jaar voorzitterschap van Bovag Truckdealers. In zijn rol als voorzitter zette Nunnikhoven zich vooral in voor samenwerking met Bovag Autodealers, duurzaam ondernemen en de ontwikkelingen rond de BER. Als een van de grote uitdagingen voor zijn opvolger ziet hij de schaarste aan goede monteurs. Het Enter the T-Zone programma is weliswaar succesvol, maar de instroom in het technisch beroepsonderwijs onvoldoende om de komende jaren aan de vraag naar goed opgeleide truckmonteurs te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer