Ga naar hoofdinhoud

Scania als eerste truckdealerorganisatie ‘Erkend Duurzaam’

Scania heeft van Bovag voor het hele dealernetwerk in Nederland, inclusief de distributeur, het certificaat Erkend Duurzaam ontvangen.

Scania erkend duurzaamHet certificaat werd aan José Badía (links), Managing Director van Scania Beers,  tijdens een officiële ceremonie uitgereikt door Koos Burgman, Algemeen Directeur van Bovag. Het certificaat is een initiatief van Bovag en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) die, middels een intensieve audit, een bedrijf beoordeelt op een structureel duurzame bedrijfsvoering. De situatie waarin Scania Beers in één keer voor het gehele netwerk, van 46 vestigingen, gecertificeerd kon worden, schuilt hem in de door het bedrijf gehanteerde uniforme werkwijze. Alle dealers opereren volgens dezelfde routines en hanteren dezelfde uitgangspunten voor de lokale organisatie. De Scania Dealer Operating Standards zijn een onderdeel van deze uitgangspunten, die in de praktijk vrijwel naadloos aansluiten bij de criteria die het IvDM hanteert voor het predicaat Erkend Duurzaam.

Het Scania-dealernetwerk in Nederland omvat 41 dochtervestigingen van Scania Beers B.V. en 5 zelfstandige dealers c.q. servicesteunpunten die allen volgens dezelfde uitgangspunten opereren. Aangezien voor de distributeur, gevestigd in het hoofdkantoor te Breda, dezelfde criteria gelden is deze eveneens gecertificeerd.

Scania erkend duurzaam

“Wij zien deze certificering als een bevestiging van onze hoge kwaliteitseisen en onze vanzelfsprekende zorg voor de wereld om ons heen. Voor ál onze werkplaatsen gelden dezelfde uitgangspunten en eisen. Het mag voor onze klant niet uitmaken in welke werkplaats hij zijn voertuigen brengt. Daar moeten al zijn verwachtingen beantwoordt worden, of nog liever, overstegen”, aldus José Badía, Managing Director van Scania Beers B.V.

Koos Burgman, algemeen directeur van Bovag: “We zijn zeer trots om het eerste certificaat in de truckdealerbranche in een keer aan een complete dealerorganisatie te mogen uitreiken. Hoewel het voor een organisatie met zoveel eigen vestigingen uiteraard iets eenvoudiger is om het intensieve certificeringtraject te doorlopen, verdient Scania Beers een flink compliment. Scania Beers is een prachtige ambassadeur voor ons certificaat en voor duurzaam ondernemen in het algemeen. Het laat zien dat het mogelijk is om duurzaamheid op alle afdelingen en in alle processen structureel in te bedden in de bedrijfsvoering.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer