Nieuwe grondlakstraten bij Scania Meppel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe grondlakstraten bij Scania Meppel

Scania heeft besloten om de exterieurdelen van de vrachtwagencabine in eigen beheer te gaan primeren. Hiertoe investeert Scania in twee volautomatische grondlakstraten.

 De nieuwe grondlakstraten worden gekoppeld aan de reeds bestaande automatische toplakstraten in haar fabriek voor ‘painted parts’ in Meppel. De beide grondlakstraten, die in totaal uit 8 lakrobots bestaan, worden gerealiseerd in een nieuw gebouw. Voor de nieuwe grondlakstraten zal gebruik worden gemaakt van de modernste technologie. Door de investering zal de kwaliteit van de gelakte exterieurdelen verder toenemen en zullen de totale lakkosten voor Scania afnemen.

De nieuwe automatische lakstraten zullen naar verwachting eind 2021 operationeel zijn. Met deze nieuwe paintshop onderstreept Scania het belang van Meppel als productielocatie voor de toekomst.

Het gaat goed met de verkoop van zwaardere vrachtwagens volgens Managing Director Scania Production Meppel Erik de Gilde. En dat merken ze bij Scania ook. De vrachtwagens worden onder andere in de vestiging in Zwolle gebouwd. In Meppel krijgen ze kleur in volautomatische lakstraten. “We lakken in Meppel op dit moment per dag zo’n 12.000 onderdelen. Goed voor 350 vrachtwagens.” De onderdelen gaan naar Zwolle, maar worden ook geproduceerd voor vestigingen van Scania in Azië, Afrika en Australië.

Bij Scania Production Meppel zijn momenteel 650 medewerkers werkzaam. Met de nieuwe investering zal de werkgelegenheid in Meppel verder toenemen.

TTM.nl was vorig jaar nog bij Scania Productie Meppel en maakte daar een reportage over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer