Snel maut in Rusland en Finland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Snel maut in Rusland en Finland

Vanaf 1 februari moeten trucks uit EU-lidstaten in Rusland maut betalen. Ook Finland lijkt snel maut te gaan invoeren.

MautDe Russische tarieven per truck zijn 9 euro per dag, 28 euro per week, 116 euro per maand of 1400 euro op jaarbasis. De maut geldt overigens alleen voor trucks uit landen waar Russische transporteurs ook maut moeten betalen. Nederland ontspringt dus voorlopig de dans. Zwitserland en Turkmenistan moeten overigens ook betalen, ondanks dat ze geen lid zijn van de EU.

Het Russische ministerie van Verkeer heeft als reden voor de maut de concurrentieverhoudingen in de Europese transportbranche opgegeven.

In Finland is er een vergevorderd plan, in vervolg op het Russische initiatief, om een richttarief van 10 euro op te leggen aan alle buitenlandse vrachtwagens. Dat schrijft Yle.

De maut in Finland zou komend jaar al kunnen in gaan als hiertoe wordt besloten, en zal van toepassing zijn op alle vrachtwagens.

Over de precieze hoogte van de heffing heeft men bij het Finse ministerie van Buitenlandse Zaken nog geen besluit genomen. Men had hier wel rekening gehouden met de Russische tol, maar is toch verrast door de snelheid waarmee de Russen deze invoeren. Er waren namelijk plannen van zowel Finland als Rusland om de komende lente besprekingen over dit onderwerp te houden.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer