TLN wil onderzoek beschietingen trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TLN wil onderzoek beschietingen trucks

Transport en Logistiek Nederland wil dat de politie een onderzoek start naar de beschietingen van trucks in Zuid-Nederland en België. Dat zegt TLN in de Telegraaf. Van diverse kanten komen meldingen binnen van schoten op trucks van voornamelijk autotransporteurs. Het zou naar verluidt gaan om meer dan honderd incidenten.

kogelgat in auto na beschietingen trucksEr wordt bij de beschietingen gebruik gemaakt van een 9 mm vuurwapen. “Het is hoog tijd dat de politie hier een onderzoek naar start. In Duitsland zijn er twee rechercheurs speciaal voor vrijgemaakt”, aldus TLN-woordvoerder Wijnand van Zanten. “Maar in Nederland doet de politie nog niets. Het is zeker geen incident.”
Volgens Mark Morgan, woordvoerder van het Brusselse CGE, branche-organisatie van autotransporteurs, gaat het om een maniak. “Er is niemand gewond geraakt en de kogelgaten zitten in de trailer. Alsof er voor de lol op wordt geschoten.” De CGE weet niet waar de schoten worden gelost, al meldde Transport-Online eerder deze week dat trucks van Macro en Koopman Logistics beschoten zijn op weg naar Zeebrugge.
De KLPD bevestigt dat de transportsector melding heeft gemaakt van schoten op trucks, maar het heeft de zaak niet in onderzoek. “Voor zover wij weten, gebeurt dit niet in Nederland.”

Bron: De Telegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer