Ga naar hoofdinhoud

Trailer 2011 sluit aan bij stijgende verkoopcijfers

De eerste verkoopcijfers van 2011 vertonen een stijgende lijn in de verkoop van opleggers en aanhangwagens. Het toenemende optimisme is ook terug te vinden in de inschrijvingen voor Trailer 2011. Beursorganisator Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) is dan ook tevreden met het huidige aantal inschrijvingen, zo’n 8 maanden voordat Trailer 2011 de deuren opent. Ook vanuit het buitenland groeit de interesse.
TrailerTrailer 2011, de tweejaarlijkse vakbeurs voor wegtransportmateriaal en toebehoren,   vindt plaats van 25 tot 29 november 2011 in Kortrijk Xpo. De verkoopcijfers van opleggers en aanhangwagens, de belangrijkste doelgroep van Trailer, zitten in de lift. Het gaat weliswaar nog om de cijfers van de eerste twee maanden van 2011. Voorlopige cijfers dus, die geen aanleiding kunnen geven tot euforie. Er wordt immers vergeleken met de eerste twee maanden van 2010, toen de voertuigenindustrie nog volledig in de ban was van de economische en financiële crisis. De wegtransportsector is echter aan een opmars bezig en dat is voelbaar in de verkoop van nieuwe voertuigen.

In ‘het zog’ van deze positieve evolutie, stellen de Trailer-organisatoren vast dat de inschrijvingsperiode voorspoedig verloopt. Hiermee wordt TLV naar eigen zeggen beloond voor haar vastberadenheid in 2009 om de beurs toch te laten doorgaan. Ook het concept van de beurs wordt gewaardeerd. Trailer blijft een vakbeurs waar opleggers en aanhangwagens een centrale positie innemen, en dit voor een professioneel publiek.

Circa 8 maanden voor aanvang van de beurs lopen de inschrijvingen vlot binnen. Dit is niet alleen voelbaar in het aantal inschrijvingen, maar ook in de oppervlakte die door de exposanten wordt gereserveerd. Sommigen kiezen resoluut voor een grotere standoppervlakte in vergelijking met vorige edities, en ook dat is een barometer voor het terugkerende optimisme in de industrie. Bij de inschrijvingen is tevens een groeiende interesse vanuit het buitenland voelbaar. Een aantal grote internationale spelers hebben serieuze interesse om opnieuw hun opwachting te maken op Trailer, nadat ze één of meerdere edities afwezig bleven. Trailer 2011 zou bovendien wel eens het decor kunnen zijn voor één of meerdere wereldpremières van Europese topmerken. Ook is Trailer weer het podium voor de uitreiking van de Trailer Award, maar ook voor die van de ‘International Truck of the Year’.

Beursorganisator TLV ziet dit als een beloning en waardering voor de trouw aan het concept en vooral dankzij het vasthouden aan het beurstijdstip van eind november in de oneven jaren. Ook dit is niet zo evident te midden van een woelig beurzenlandschap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer