Transportradio in de lucht • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Transportradio in de lucht

Vrijdagmiddag om 14.00 uur krijgt de transportwereld haar eigen radiozender. Dan gaat Transportradio de lucht in, een Europees 24-uurskanaal via internet, gericht op het wegvervoer, de binnenvaart en het spoor. Speerpunt van Transportradio is imagoverbetering van de gehele transportsector.

Transportradio Bob van BeetenTransportradio is een onafhankelijk initiatief, dat wordt gesteund door bedrijfsleven, belangenorganisaties en overheden, waaronder TTM.nl, Nieuwsblad Transport, Rijkswaterstaat, VERN, ANWB, KLPD, VVN, Weathernews, Les Routiers Européens, Truckstar, TON Magazine, Trucks en DAS Rechtsbijstand. De vakbonden CNV en FNV zullen regelmatig hun medewerking verlenen aan de programma’s van Transportradio. Ook de brancheorganisaties TLN, KNV en EVO zijn positief over het initiatief.

Bedenker van Transportradio is Bob van Beeten (op de foto). Transportradio is voor en door de transportsector zelf en er wordt gewerkt op basis van een eigen vergunning van het Commissariaat voor de Media. Het radiostation wil bijdragen aan een beter imago van de transportsector, zodat er meer jonge mensen geïnteresseerd raken in transport en logistiek. Veel mensen hebben volgens Transportradio een vertekend beeld van de sector, grotendeels gevoed door negatieve berichtgeving in de media over onveiligheid op de weg, milieuvervuiling of ontduiking van de regels. Transportradio zoekt aansluiting bij het project ‘Imagoverbetering’, dat de brancheorganisaties en het ministerie van Verkeer en Waterstaat met elkaar zijn overeengekomen.

Transportradio biedt 24 uur per dag actuele Europese verkeersinformatie, weer, nieuws en muziek, in samenwerking met de eerder genoemde partners. Door de verspreiding via internet is het station overal te beluisteren via de computer, laptop of mobiele telefoon. Luisteraars kunnen zelf bijdragen aan de informatievoorziening door middel van een sms-bericht of e-mail naar de studio.

Vanmiddag vanaf 14.00 uur gaat Transportradio feestelijk van start met live muziek van de Nederlandse countryrockgroep Taneytown en zanger Henk Wijngaard.

Klik hier om live te luisteren naar Transportradio!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer