Ga naar hoofdinhoud

Truckdealers bij genomineerden Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester 2012

De drie bedrijven die gaan strijden om de titel Beste Leerbedrijf 2012 van de mobiliteitsbranche zijn bekend. Ook zijn drie leermeesters genomineerd voor de prijs Beste Leermeester 2012. Kenmerkend voor de kwaliteit van truckdealers is het feit dat er veel truckdealers bij de genomineerden zijn.

Personeel in opleidingMet de verkiezingen wil Innovam leerbedrijven extra stimuleren om leerlingen een optimale opleidingsplaats te bieden. Op 13 november worden de winnaars in Nieuwegein bekendgemaakt. Zij zullen de mobiliteitsbranche vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing waaraan alle branches deelnemen.

De genomineerden voor Beste Leerbedrijf zijn Autohuis Eickhof (Apeldoorn), Iveco Schouten (Almkerk) en Van Tilburg Bastianen (Breda). Als Beste Leermeester zijn genomineerd: Harrie Balmer van Driessen Autogroep (Valkenswaard), Maarten Glasmeier van Garage Glasmeier (Almere) en Ronald van der Goes van Volvo Truck Center (Rotterdam).

De genomineerden worden de komende weken bezocht door een vakkundige jury. Zij zullen beoordelen welk leerbedrijf en welke leermeester uitblinken in de ondersteuning en opleiding van toekomstige vakmensen. De winnaars zijn een goed voorbeeld voor leerbedrijven in de mobiliteitsbranche door de wijze waarop zij praktijkleren stimuleren en toepassen. Met deze verkiezing wil Innovam bedrijven in de branche extra motiveren om leerwerkplekken voor leerlingen beschikbaar te stellen. Om het onderwijs er nadrukkelijker bij te betrekken organiseert Innovam de verkiezing dit jaar in samenwerking met de BedrijfsTakGroep MCT (Motorvoertuig-, Carrosserie- en Tweewielertechniek), waarin de ROC’s verenigd zijn.

De winnaars van deze verkiezingen zullen de mobiliteitsbranche vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing en strijden om de titel met beste leerbedrijven en leermeesters (praktijkopleiders) in onder andere de zorg, horeca, installatietechniek en bouw. De landelijke verkiezing is een initiatief van de samenwerkende kenniscentra en het ministerie van OCW.

De genomineerde bedrijven en leermeesters grijpen de kans om te laten zien hoe zij investeren in de toekomstige generatie. De vakkundige jury voor Beste Leerbedrijf bestaat uit Hylke Warners (BOVAG), Jeroen van de Braak (RAI Vereniging), Gert-Jan Mast (Autobedrijf F. Breeman, winnaar Beste Leerbedrijf 2011) en Minie Eising (Innovam). De Beste Leermeester wordt gekozen door de juryleden Marco Hietkamp (CNV Vakmensen), Herman Labee (Nova College), Kevin Kriek (Volvo Niham Den Haag, winnaar Beste Leermeester 2011) en Martine Broere (Innovam).

De bekendmaking van de winnaars zal plaatsvinden tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdagmiddag 13 november bij Innovam in Nieuwegein. Leerbedrijven, leermeesters, leerlingen en vertegenwoordigers van importeurs en ROC’s zijn daarbij van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer