Ga naar hoofdinhoud

Truckmarkt Nederland blijft kwakkelen

In de eerste negen maanden van het jaar zijn in de Europese Unie (EU) 6 procent meer bedrijfswagens verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden 1,3 miljoen nieuwe voertuigen op naam gezet. De toename komt volledig voor rekening van bestelauto’s. Nederland doet het slecht in bijna alle segmenten.
trucksVrachtwagens en bussen deden het juist minder goed dan in 2009, zo blijkt uit cijfers die brancheorganisatie ACEA dinsdag bekendmaakte.

In de maanden tot en met september werden ruim 1 miljoen nieuwe bestelauto’s verkocht, een stijging van 8,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nederland laat echter een daling van 8 procent zien.

De verkoop van zware vrachtwagens (boven zestien ton) daalde op jaarbasis met 5,5 procent. In Nederland lag het dalingspercentage op 30,5 procent. In september 2010 werden er 11,2 procent minder trucks verkocht dan een jaar ervoor.

Bij de trucks lichter dan 16 ton is het niet veel beter. De verkoop daarvan daalde in de eerste negen maanden in de hele EU met 4,9 procent, in Nederland met 29,1 procent. In september werden er 16,8 procent minder voertuigen in dit segment verkocht in ons land.

In de hele EU werd in september juist een stijging in registraties van 16,6 procent geboekt bij lichte en zware trucks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer