Ga naar hoofdinhoud

Van Straalen De Vries koopt twee Volvo’s FH met LPG toevoeging

Van Straalen De Vries Transport uit Zwaagdijk heeft twee nieuwe Volvo FH 420 pk Euro 5-trucks met LPG toevoeging van E-mission Low in gebruik genomen. De twee nieuwe Volvo’s zijn geleverd en omgebouwd door Volvo Truck dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens BV.

Reden om te kiezen voor een LPG blendingsysteem komt voort uit de wens om de uitstoot van het wagenpark nog verder te verlagen. Mededirecteur Rober van Straalen: “Met het oog op de toekomst zijn schone motoren die minder uitstoten absoluut een must. In ons wagenpark rijden we al vrij veel met Euro 5-materieel, met het LPG blendingsysteem hebben we besloten een stapje verder te gaan. Je zou dit systeem kunnen plaatsen tussen Euro 5 en Euro 6. Wij zien het gebruik van dit LPG-systeem echt als een proef, omdat er voor een initiatief als dit ook geen subsidie voorhanden is.”
Resulaten goed meten
De beide Volvo’s zullen voor uiteenlopende werkzaamheden binnen Van Straalen De Vries Transport worden ingezet voor zowel binnen- als buitenlandwerk. Een van de wagens gaat dag en nacht rijden. Het bedrijf is van plan de prestaties van de twee Volvo’s nauwkeurig gaan volgen. Mochten de verwachtingen wat betreft de emissie uitkomen dan sluit men niet uit dat er in de toekomst meer van dergelijke voertuigen zullen worden gekocht.
Uitstoot sterk gereduceerd
Volvo Truck dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens BV is sinds 1 november 2009 als dealer aangesteld voor levering, montage en onderhoud van E-mission Low LPG en CNG blendingsystemen voor dieselmotoren. Door een E-mission Low LPG injectiesysteem in te bouwen, wordt een deel van de schadelijke stoffen in de emissie van de dieselmotoren sterk gereduceerd. Het injectiesysteem communiceert met de CAN Bus van de truck om de hoeveelheid te injecteren LPG te bepalen. Doorgaans ligt deze verhouding op 70 procent diesel, 30 procent LPG. Metingen hebben uitgewezen dat de totale uitstoot van fijnstof met circa 35 procent wordt gereduceerd. Bovendien wordt de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) teruggebracht met circa 25 procent. Van Straalen De Vries Transport is het eerste bedrijf waarvoor Van der Linden van Sprankhuizen een LPG blendingsysteem inbouwt.
Meest Volvo’s
Het wagenpark van Van Straalen De Vries telt ruim 70 voertuigen waarvan 50 Volvo’s. Sinds 2004 bundelen de BV’s Van Straalen Transport en De Vries Transport hun krachten en bieden de verlader een grote diversiteit aan transportwerkzaamheden: geconditioneerd vervoer, winkeldistributie, bloemen-, bollen- en plantentransport, schuifzeiltransport, vervoer met een LZV en overige transporten. Op de foto de overdracht van de wagens aan de beide eigenaren.
Bron: Van der Linden Van Sprankhuizen

Volvo LPG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer