VIDEO - Kroonprins start productie DAF XF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Kroonprins start productie DAF XF

Kroonprins Willem-Alexander heeft woensdagmorgen de productie van de nieuwe DAF XF gestart. De aanstaande koning reed hoogstpersoonlijk het eerste exemplaar van de band.

DAF xf alexander De prins werd hartelijk welkom geheten bij DAF Trucks in Eindhoven door onder meer DAF president-directeur Harrie Schippers. Deze leidde Willem-Alexander rond over de XF productielijn. Na een officieel woord van Schippers, gadegeslagen door de kroonprins, het board of management van DAF en veel personeel, reed de kroonprins eigenhandig de eerste XF probleemloos van de band.

DAF xf alexander “We zijn zeer vereerd dat de Prins van Oranje het startsein voor de officiële start van de nieuwe DAF XF heeft gegeven”, aldus Harrie Schippers. “De ontwikkeling van een compleet nieuwe generatie toonaangevende Euro 6-voertuigen en de vernieuwingen in onze productiefaciliteiten staan voor het grootste project in historie van onze onderneming. Er is een totale investering mee gemoeid van zo’n miljard euro. De komst van de Prins is vooral ook een erkenning voor onze 8.000 medewerkers in binnen- en buitenland die allemaal bij het Euro 6-project betrokken zijn. Het bezoek viel bovendien mooi samen met het feit dat het begin april, 85 jaar geleden is dat de basis voor de huidige onderneming werd gelegd.”

Video: Eindhovens Dagblad

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer