Ga naar hoofdinhoud

Eikelenboom kiest voor Volvo FH Light Concept

Eikelenboom European Food Transport heeft onlangs vijf Volvo FH Light Concept trucks in gebruik genomen. De lichte trekkers worden voorzien van een lichtgewicht trailer waardoor de combinatie een netto laadvermogen van 32 ton heeft. De trucks worden ingezet voor het transport van vloeibare plantaardige vetten en oliën tussen Nederland, België, Duitsland en Noord-Frankrijk en werden geleverd door Bluekens Truck en Bus Roosendaal.

Volvo FH Light Concept truck voor Eikelenboom

De voornaamste reden voor aanschaf van Light Concept trucks is het lage eigen gewicht van de voertuigen en van de trailers. Ary Eikelenboom, directeur van Eikelenboom legt uit: “Door het lage eigen gewicht van de combinatie bereiken we een zo hoog mogelijk laadvermogen. Dit is in onze branche uitermate belangrijk. We kunnen nu in de verschillende landen waar wij leveren een maximaal toegestaan tonnage vervoeren.” De trucks zijn uitgerust met een veiligheidspakket met daarin Adaptive Cruise Control (ACC) en Forward Collision Warning met noodremfunctie. Ook beschikken de Volvo’s over de automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift. De trailers van het merk Vanhool zijn voorzien van een automatisch systeem, het zogenaamde SAFE concept (Sealing Access Flawless Evaluation). Het systeem biedt meer veiligheid bij het laden en lossen en een snellere afhandeling van controles voor de chauffeur.

“De Volvo Light Concept truck heeft het ideale gewicht voor bulk- en tanktransport. Met de introductie van Euro 6 is het verlagen van het truckgewicht een stuk moeilijker geworden. Wij zijn er echter toch in geslaagd veel kilo’s te besparen, vergeleken met de vorige generatie Volvo FH”, verklaart Tobias van Lieshout, Dealer Sales Manager bij Volvo Trucks Nederland. ”Het lage eigen gewicht van het voertuig in combinatie met Euro 6 én het feit dat de Volvo FH een betrouwbare truck is, gaf voor ons de doorslag in onze keuze voor dit voertuig. Bovendien beschikt de FH over een zeer comfortabele en ruime cabine”, besluit Ary Eikelenboom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer