Nieuwe Volvo FH ‘Safety Truck’ voor CVF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Volvo FH ‘Safety Truck’ voor CVF

Chauffeurs Vereniging Friesland (CVF) timmert al jaren aan de weg met het ‘Veilig Verkeer Project.’ Met twee mobiele leslokalen rijden vrijwilligers van de vereniging het hele land door om schoolkinderen alles te leren over de omgang met vrachtwagens in het verkeer. Vooral de dode hoek is een belangrijk onderwerp. Voor dit belangrijke werk zet de vereniging sinds kort een nieuwe Euro 6 Volvo FH Globetrotter XL in. Onlangs werd deze nieuwe truck onthuld in Leeuwarden.

Volvo FH CVF_Sietske Poepjes_lowres

De nieuwe Volvo FH combinatie van Chauffeurs Vereniging Friesland heeft een rijdend instructielokaal. Met in totaal twee rijdende instructielokalen worden scholen in het hele land bezocht. Het toenemende aantal milieuzones was reden voor de vereniging om op zoek te gaan naar moderne Euro 6-trucks.

Klaas Hoekstra van CVF: “De scholen die wij bezoeken zijn ook vaak in de binnenstad gevestigd en dan wil je met schone trucks rijden. Nadat we de eerste truck eerder al vervangen hadden door een Euro 6-model was nu de tweede aan de beurt. Toen we dat kenbaar maakten, was het hartverwarmend hoe de merken ons benaderden met prachtige aanbiedingen. Onze vereniging wordt al jaren ondersteund door het bedrijfsleven, en daaronder zijn ook de dealers van de truckmerken. Voor ons was het dan ook een lastige keuze. Na proefritten met alle merken waren we overtuigd en Volvo Trucks-dealer M.S. de Vries & Company deed ons vervolgens een heel mooie aanbieding. Zij beschikten over een Volvo FH met vier goedgekeurde zitplaatsen in de cabine en met alle moderne veiligheidssystemen aan boord. Deze Volvo FH 460 Globetrotter XL is helemaal volgens de laatste stand van de techniek gespecificeerd en hiermee lopen we voorop met het nieuwste van het nieuwste. Dat is voor ons fantastisch, want hiermee kunnen we de kinderen onderweg laten kennismaken met de allernieuwste techniek op het gebied van veiligheid.”

Volvo FH CVF_2_lowresVeiligheid is voor Volvo Trucks een van de kernwaarden en de Volvo FH biedt dan ook een uitgebreide optielijst aan veiligheidssystemen. Piet de Vries van Volvo Trucks-dealer M.S. de Vries & Company: “Deze truck is voorzien van ons complete safety pakket en daarin zit onder andere Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Keeping Support (LKS) en Forward Collision Warning met noodremfunctie. Dat betekent dat de truck zelf detecteert of er gevaar dreigt. Als dat zo is dan wordt de chauffeur gealarmeerd. Als hij niet, of niet snel genoeg reageert dan stopt de truck uit zichzelf. Dat beperkt de impact of voorkomt zelfs aanrijdingen. Deze Volvo is dan ook de veiligste truck ooit, en het is fantastisch dat hij nu wordt ingezet voor dit verkeersveiligheidsproject van CVF. Wij zijn dan ook erg trots op het feit dat CVF voor ons merk gekozen heeft.”

CVF heeft veel ondersteuning vanuit het bedrijfsleven met onder meer de truckdealers, TVM verzekeringen en de Provincie Fryslân. Gedeputeerde voor Verkeer en Vervoer van de Provincie Fryslân, Sietske Poepjes, draagt het project en de vereniging dan ook al jaren een bijzonder warm hart toe. Het was dan ook niet voor niks dat zij zelf hoogstpersoonlijk de nieuwe Volvo-truck de rode loper op reed voor de verzamelde genodigden en belangstellenden.

Ook de gemeente Tytsjerksteradiel ondersteunt het project van CVF. Wethouder Houkje Riepstra van de gemeente was dan ook aanwezig bij de feestelijke ingebruikname van de nieuwe Volvo-truck. Voorzitter Klaas Hoekstra van de stichtingen Trucks en Scantrihal van CVF nam bij die gelegenheid de sleutels in ontvangst. “Het zal nooit duidelijk worden hoeveel ongelukken er door de voorlichting van Chauffeurs Vereniging Friesland voorkomen zijn in de loop van de jaren, maar al is het er maar één, dan is het alle inspanningen van de vereniging, de vrijwilligers en de sponsors meer dan waard geweest”, besluit Klaas Hoekstra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer