Volvo samen met NVIDIA voor AI-platform autonome trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo samen met NVIDIA voor AI-platform autonome trucks

De Volvo Group heeft een overeenkomst met NVIDIA ondertekend om gezamenlijk een AI-platform van autonome bedrijfsvoertuigen en machines te ontwikkelen. Gebruikmakend van het end-to-end AI-platform van NVIDIA voor training, simulatie en in-car computing, is het uiteindelijke systeem straks ontworpen om veilig autonoom rijden op openbare wegen en snelwegen mogelijk te maken.

De oplossing zal worden gebouwd op de volledige softwarestack van NVIDIA voor sensorverwerking, perceptie, kaartlokalisatie en routeplanning, waardoor een breed scala aan mogelijke autonome rijtoepassingen mogelijk wordt, zoals goederenvervoer, afval- en recyclinginzameling, openbaar vervoer, bouw, mijnbouw, bosbouw en meer.

Martin Lundtstedt (links) en Jensen Huang zetten hun krabbel

“Automatisering creëert reële voordelen voor zowel onze klanten als de maatschappij op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en ook productiviteit. We blijven geleidelijk geautomatiseerde toepassingen introduceren in het volledige spectrum van automatisering, van ondersteuningssystemen voor bestuurders tot volledig autonome voertuigen en machines. Deze samenwerking met NVIDIA is een belangrijke volgende stap in dat proces”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

De samenwerking met NVIDIA zal zich richten op de ontwikkeling van een flexibel, schaalbaar autonoom besturingssysteem, dat is gepland om eerst te worden gebruikt in tests en later in concrete producten van Volvo Group. De overeenkomst tussen de Volvo Group en NVIDIA is een langetermijn samenwerkingsverband van meerdere jaren. De werkzaamheden beginnen onmiddellijk met personeel van de twee bedrijven dat zich op dezelfde locatie bevindt in Göteborg, Zweden en Santa Clara, Californië.

“Transport en logistiek is ’s werelds grootste netwerk – een netwerk waarmee bijvoorbeeld online winkelen vrijwel alles, waar ook ter wereld, binnen handbereik heeft”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “De nieuwste doorbraken in AI en robotica brengen een nieuw niveau van intelligentie en automatisering om de transportuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd aan te pakken. We zijn zeer verheugd om samen te werken met Volvo Group om de toekomst van het vrachtvervoer opnieuw uit te vinden.”

Foto: NVDIA

“Automatisering is een belangrijk technologisch gebied voor de Volvo Group. Met deze samenwerking zullen we onze ontwikkelsnelheid verder vergroten en onze langetermijnmogelijkheden en -activa binnen de automatisering versterken, in het voordeel van onze klanten in verschillende segmenten en markten”, zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer van de Volvo Group.

Het strategische partnerschap omvat end-to-end computing dat van fundamenteel belang is voor autonome voertuigen. Het omvat versnelde computertechnologie in het datacenter voor het trainen van diepe neurale netwerken, grootschalige simulatie voor hardware-in-the-loop testen en validatie van autonome voertuigsystemen en ten slotte de ingebruikname van het NVIDIA DRIVE-platform in het voertuig met de volledige softwarestack voor 360-graden sensorverwerking, mapping en routeplanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer