VSE: ‘Uitlijnen bij nieuw chassis loont’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VSE: ‘Uitlijnen bij nieuw chassis loont’

Nieuwe truck- of trailerchassis zijn opgebouwd met een zekere mate van flexibiliteit. De wielstanden van het materieel zijn in veel gevallen daarom niet optimaal. Dat leidt tot overmatige bandenslijtage, in sommige gevallen een onaangenaam weggedrag dat zeker door de chauffeur zal worden opgemerkt, en een hoger brandstofverbruik. In zulke gevallen is slim om tot uitlijning over te gaan, doceert VSE.

vseNa uitlijnen weet de transportondernemer of wagenparkbeheerder dat de wielstanden optimaal zijn en dat er geen extra kosten te verwachten zijn. Ook in het geval van de montage van een stuursysteem is uitlijning aan te bevelen. De positie van de as blijft weliswaar hetzelfde, maar door toepassing van een stuursysteem, ontstaat er toch meer beweging in het onderstel, waardoor het raadzaam is bijtijds tot controle van de as- en wielposities onder het chassis over te gaan.

VSE werkt om de klanten op maat te bedienen met hun uitlijnvragen, samen met Kobus Uitlijntechniek. Dit veelzijdige bedrijf kent de dagelijkse werkelijkheid van het uitlijnen als geen ander en het bedrijf is bekend met alle typen chassis en trailers die er op onze wegen rond rijden. De stap van VSE om met Kobus samen te werken, wordt ingegeven door tal van vragen uit de markt. VSE wil hoe dan ook misverstanden voorkomen ten aanzien van de kwaliteit van de eigen stuursystemen en ten aanzien van wat klanten kunnen verwachten.

Hoe sterk moderne chassis ze er ook uit zien, helemaal star zijn ze niet, ze kennen nog de nodige bewegingsruimte. Ook na de montage van een stuursysteem van VSE is uitlijnen de beste optie.

Het uitlijnen van fusee-assen kan het beste gebeuren in beladen toestand. Moderne chassis zijn flexibel en veren dus los van het veersysteem zelf ook in wanneer ze beladen worden. Een goed uitgelijnde combinatie rijdt in de regel, in het geval van fuseegestuurde assen, het mooist rechtuit nadat deze in beladen toestand gemeten en afgesteld is. Verplicht is het niet, maar voor wie zeker de beste resultaten wil van zijn getrokken materieel en van het stuursysteem, is uitlijning de beste garantie dat de besparingen op brandstofverbruik en bandenkosten binnen de berekende periode gehaald gaan worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer